7 (en een half) kinderbed voor 3 kinderen in 15 jaar

Kinderen, die groeien hard. Eerst heb je een hele kleine baby. Daar heb je wel een ledikantje voor gekocht, maar je vraagt je af of je ze daar wel in terug kunt vinden. Misschien toch maar een wiegje kopen? Zeker omdat het ledikant ook nog eens niet gezellig opgemaakt mag worden met teveel beddengoed in verband met de veiligheid. Dan is zo’n mandje of wiegje of iets toch wel gezelliger. Bovendien past dat op de kamer van de ouders. Lees mee over de kinderbedden die wij in de loop van de tijd hebben aangeschaft voor onze kinderen.

De oudste heeft een paar dagen in de kinderwagenbak op onze kamer gestaan, voor de andere twee hebben we toch iets wieg-achtigs aangeschaft.

Wiegje reismand
De middelste had een reismand opgemaakt als wiegje

schommelwiegje op onze kamer
Schommelwiegje van de jongste op onze kamer

Maar hoe leuk dat ook is, de baby op je eigen kamer, op een bepaald moment werd ik er toch gek van. Ik zelf durfde nauwelijks om te draaien uit angst de kleine wakker te maken, en verbood mijn man ook acties te ondernemen waar geluid aan te pas kwam. Bovendien lag ik (mijn man natuurlijk niet) de hele nacht te luisteren of er nog/al geluid uit de baby kwam. Vroeg ik me af of ik alvast een flesje moest gaan maken beneden, voor als het straks zou gaan huilen. Maar ook lag ik wakker als het naar mijn idee te lang duurde, voordat er gehuild werd. En als er dan helemaal geen geluid meer uit het wiegje kwam, ging ik er even tegenaan duwen om te kijken of het nog leefde. Doodvermoeiend. Ook voor de baby.

Dus al snel werd wiegje vervangen door een kinderledikant. Eigenlijk ook superschattig.

Ledikant met hemeltje
Ledikant met klamboe hemeltje – de hoge stand en half opgemaakt voor kleine baby’s

Maar baby’s worden groter. En dan gaan ze zitten en staan, en kunnen ze uit het ledikant kukelen. Gelukkig kan de bodem dan nog wat omlaag. De oudste had er overigens ook al als vrij kleine baby geen problemen mee om gewoon met een gigantische sprong over de zijkant heen te springen als hij echt boos werd… En na verloop van tijd weten alle kinderen natuurlijk gewoon over dat hekje heen te klimmen.

En dan is het tijd voor een nieuw “grote jongens” of “grote meisjes” bed. In ons geval werd dat een formaat peuterledikant. Ten eerste omdat de kinderkamers niet al te groot zijn en elke centimeter vrije ruimte welkom. Ten tweede omdat peuters prima in een peuterbedje van 140×70 cm passen. En ten derde: we hadden er nog ééntje staan als erfstuk. Mijn bedje, waar ik vroeger in gelegen heb toen paars en oranje nog volop modekleuren waren. Het bedje is voorzien van een nieuwe onderkant en een nieuwe kleur, en was altijd zeer gewild bij de peuters hier.

Peuterledikant
Peuterledikant
Vroeger… mijn bedje in het paars…

Maar ook dat peuterledikant moet uiteindelijk ruimte maken voor een nog-grotere-meisjes-bed en nog-groter-jongens-bed van 200×90 cm. Zelfs bij de jongste, die het niet meer hoefde af te staan aan een jonger broertje of zusje. Tijd voor een stoere halfhoogslaper. Jongste kreeg deze Kura, een erfstuk van de oudste, die inmiddels gepromoveerd was naar een hele hoge hoogslaper met een bureau eronder om huiswerk aan te kunnen maken. Dochter schoof direct door van peuterledikant naar hoogslaper.

Kura halfhoogslaper Ikea
Halfhoogslaper met of zonder hemel (foto van het internet)
Hoogslaper van dochter

En dan komt er een moment dat ook je jongste vindt dat een huisje bouwen onder je bed niet leuk meer is, dat een halfhoogslaper helemaal niet zo heel handig is als je er in of uit wilt klimmen. Zoon sliep meer onder het bed op een matras op de grond dan er op. Tijd dus voor iets nieuws dus. Vond mama, want lastig op te maken en een sta-in-de-weg, dat bed. Gelukkig was zoon het er mee eens en wist papa een budgetvriendelijke oplossing. Heeeeeeeng-heeeeeng. Na een middagje zagen en schuren had ook jongste zoon een serieus bed. Ook nog te gebruiken als bankje om lekker op te lezen of te gamen.

Ikea Kura Bed halfhoogslaper
Halfhoogslaper vóór
Kura bed hack
Het nieuwe bed van de jongste ná papa’s actie.

Zoon is helemaal blij. En dan staan de leuke kussentjes en het nieuwe dekbed dat ik voor hem heb nog niet eens op de foto. Volgende project in zijn kamer is project bureau.

3 reacties
 1. Rietepietz zegt

  Leuk opeenvolgende bedden, nog heel even en ze eisen twijfelaars(1.40 br.) 😉

  1. admin zegt

   Dan hebben we een uitbouw nodig! Of ze moeten in de tuin gaan slapen 🙂

 2. Mrs. T. zegt

  De jongste hier is stikjaloers op de oudste want die heeft een tweepersoonsbed in haar kamer (dat er dan geen bureau en geen kledingkast in past is niet belangrijk). In de kamer van jongste past niets eens een twijfelaar.
  Leuk blogje.

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet getoond op de site

Dank je wel!