Clubjes in Corona tijd: creatief on-line

Thuis kamperen en ballen overgooien over internet

De Corona crisis maakt een hoop dingen onmogelijk, of op zijn zachts gezegd, lastig. Aan de andere kant maakt het ook een hoop creativiteit in de mens los. Zo verzinnen scholen allerlei manieren om de kinderen op de een of andere manier aan het werk te houden. Maar ook de – vaak vrijwillige – leiding van de diverse clubjes waar de kinderen altijd naar toe gaan doet erg veel moeite om e.e.a. ondanks de beperkingen toch door te kunnen laten gaan en de kinderen een leuke tijd te bezorgen. Zo zag ik een online toneelles waarbij de kinderen online virtueel ballen naar elkaar aan het overgooien waren. (“Komt ie, Pietje, dit is een héle grote zware basketbal”) Geweldig, vind ik dat.

Homescouting

Vooral de scoutinggroep van de jongste is niet voor één gat te vangen. Als homeschooling kan is homescouting ook geen probleem natuurlijk, moeten ze gedacht hebben.

Zo waren er de afgelopen weken on-line opkomsten via tools als Whatsapp en Webex en Zoom. Elkaar weer even zien en horen, maar ook spelletjes doen en challenges uitvoeren waarbij ook de rest van de familie mee mocht werken om de opdrachten uit te voeren. Van een lijst met 30 simpele opdrachten in anderhalf  uur (“bouw een kaartenhuis, verzamel 5 groene objecten, laat je naam in gebarentaal zien”)  tot een weekopdracht waarbij er creatief “gekookt” moest worden met een ei.

Thuis op kamp

Helaas kon het scoutingweekend in de tenten op locatie niet doorgaan, maar in plaats daarvan kregen we een paar knijpers, wat proviand, bingokaarten en touw thuisbezorgd. Het kamp ging gewoon door: on-line en in eigen huis!

Dus zat zoon van dit weekend aan de laptop gekluisterd. Het programma was zoals op elk scoutingweekend: samen pasta koken, corvee (zónder afwasmachine), wentelteefjes maken in de ochtend én ochtendgymnastiek. Marshmallows werden geroosterd boven een waxinelichtje en er moest een tent gebouwd worden. Die van ons verrees in de woonkamer, waar de rest van de familie ‘s avonds nog doodleuk voor de tv een Netflixje zat te kijken terwijl zoon in de tent “sliep”…  Er werd een bingo gedaan,  en ze gingen met een gepakt rugzakje met iets lekkers er in een speurtocht doen via Google maps.

Echt superleuk, maar zowel zoon als ik waren kapot na afloop. Had ik al gezegd dat ik  respect voor de leiding heb?

En hoera, de komende weken mogen ze, onder strikte voorwaarden weer langzaam opstarten “in het echt” op locatie.

Wat merk jij van een alternatieve invulling van clubs of lessen?  

3 reacties
  1. Naomi zegt

    Klinkt geweldig, wat die leiding allemaal heeft georganiseerd. Ik zou trouwens bij het stukje afwas zonder afwasmachine even vals hebben gespeeld hoor;).

  2. Rietepietz zegt

    Ik merk niet zo veel van alle maatregelen, en heb geen computer;-)

  3. Nicky zegt

    Dat is wel heel erg leuk, zeg! Ik werk twee dagen per week thuis en twee dagen per week in een leeg kantoor. En mijn Pilatesclubje heeft een vervroegde zomerstop. Verder merk ik er niet zo heel veel van. Ik wil alleen heel graag mijn moeder en dochter knuffelen

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet getoond op de site

Dank je wel!