Follow:

De koffie tag

Gezien bij Satur9’s. Ik doe er graag aan mee: de koffie-tag!

1. WANNEER DRONK JIJ JE EERSTE KOPJE KOFFIE? EN HOE SMAAKTE DAT?

Ik denk dat ik een jaar of 10 was, met melk en veel suiker natuurlijk. Bij ons thuis werd véél koffie gezet uit zo’n Douwe Egberts apparaat. Mijn vader dronk thee, de rest van de familie zat altijd aan de koffie en ik mocht ook meedoen. Vond het niet zo heel erg lekker en heb het een tijdje geprobeerd maar ben weer gestopt. Tot ik op mijn 15e de zwarte koffie met 2 suiker ontdekte, daar ging ik wel veel van drinken. Als student heb ik heeeeel veel zwarte koffie naar binnen gewerkt.

Toen ik voor het eerst zwanger werd was het opeens over, lustte ik het niet meer. Ben pas een paar jaar na de geboorte van nummer drie weer heel voorzichtig begonnen met af en toe een cappuccino. Dat was (is) dan ook een echte traktatie.

2. MET WIE DRINK JIJ GRAAG KOFFIE?

Tegenwoordig denk ik vooral aan koffie drinken met een vriendin, en dan liefst ergens bij een restaurantje of barretje. Een luxe latte of cappuccino met koekje, desnoods bestellen we er nog een flink stuk taart bij. Lekker bijkletsen onder het genot van een koffie met.

3. OP WELKE MOMENTEN VAN DE DAG DRINK JE KOFFIE?

Meestal rond acht uur, half negen ‘s avonds thuis, een cappuccino uit mijn dolce gusto apparaat. Of als ik ergens “uit” ben, in gezelschap, en er moet iets worden besteld en het is geen tijd voor alcohol 🙂

4. WAT IS JE FAVORIETE KOFFIEVARIATIE?

Toch eigenlijk wel de cappuccino.

chocolademelk

Valt deze onder onder de “koffievarianten”?

5. WAT IS JE FAVORIETE KOFFIEMERK?

Thuis heb ik van die cupjes, van Nescafe. Tegenwoordig hebben ze ze ook van andere merken, Douwe Egberts is lekker, die van de Lidl vond ik te slap. Moet andere nog proberen.

In de ruimte waar ik elke week een uurtje moet wachten als jongste toneelles heeft hebben ze het fair-trade Orange Blend, ik kies voor de sterkste cappuccino die ze hebben en die is, zeker voor een automaten-koffie, echt heerlijk! Heb nog even gezocht, zeker omdat het kopen van fair-trade natuurlijk wel mijn voorkeur heeft, maar het is er geloof ik niet voor particulieren (en fair-trade in plastic cupjes, ehm, tja).

6. PROBEER JE VAAK NIEUWE SOORTEN/SMAKEN UIT, OF BLIJF JE TROUW AAN ÉÉN SOORT/SMAAK?

Ik probeer wel eens wat. Ben ook gevoelig voor aanbiedingen en acties.

7. HEB JE APARTE SOORTEN SOORTEN/SMAKEN IN HUIS VOOR JE GASTEN?

Naast de cappuccino en cortado die ik veel drink heb ik ook “gewone” zwarte koffiecupjes, in meer of minder sterk.

8. WAAR KOOP JIJ JE KOFFIE?

Gewoon waar de rest van de boodschappen vandaan komt, de supermarkt. Maar helaas heeft niet elke supermarkt de variaties die ik wil. De chocomel cupjes bijvoorbeeld beginnen langzaam steeds lastiger te krijgen te zijn.

9. HOE DRINK JIJ JE STANDAARD KOPJE KOFFIE?

Ik drink eigenlijk zelden “gewone” koffie. Maar als ik het doe dan zeker zonder koffiemelk en suiker.

10. WAT VIND JIJ HET LEKKERST BIJ DE KOFFIE?

Thuis neem ik niets, dat mag niet van mezelf in het kader van de calorieën. Als ik me uitleef in een restaurant en er een keer wat bij mag bestellen dan houd ik van cheesecake, bosbessenmuffins, of gewoon oudhollandsche verse warme appeltaart.

Share on
Previous Post Next Post

Lees ook