De snack tag

En weer een leuke vragenlijst / tag “geleend” van Satur9’s , dit keer over snacks. Ik ben dol op snacks, iets te misschien. Lees mee.

WAT IS JE FAVORIETE FASTFOODRESTAURANT?
Zo gek als ik vroeger op MacDonalds was, zo haat ik het nu. De kinderen vinden het geweldig, dus ik kom er nog best vaak maar vind het niet lekker, te duur en hoewel ik vooraf zin altijd wel trek heb heb ik na het eten meestal spijt.

Charlie Chiu, die kom ik eigenlijk nooit ergens meer tegen, maar trekt me nu meer. Broodje babi pangang of zo.

We komen als gezin het vaakst bij de snackbar om de hoek, een patatje met saus is altijd lekker, net als een kikastick of een gewone kroket.

ZOET OF ZOUTE POPCORN?
Eigenlijk vind ik het allebei wel weg te krijgen, maar als ik het nooit meer mag eten zal ik er ook geen traan om laten.

WAT IS JE FAVORIETE IJSJE?
Yoghurt ijs vind ik lekker, met een beetje mix van bosvruchten, van de italiaanse ijsboer die alleen in de zomer open is hier in het durp.

Italiaans ijs
Italiaans ijs yoghurt met bosvruchten

BESCHRIJF DE ALLERLEKKERSTE TAART DIE JE OOIT OP HEBT
De eerste Mon Chou taart die ik kreeg vond ik zó lekker. Nu nog steeds wel een van de favorieten, cheesecake of iets dergelijks. Lekker machtig. Een warme appelbol zoals ze in Utrecht centrum maken is trouwens ook een favoriet.

De kinderen maken hier thuis de mooiste taarten, en ik ben ontzettend trots dat ze van die mooie baksels maken. Maar eerlijk gezegd vind ik cake-achtige taart met fondant of marsepein er op eigenlijk  niet de allerlekkerste…

Varkentjes in de modder taart
Ook deze “varkentjes in de modder” taart was een creatie van onze dochter

THUISBEZORGD.NL OF ZELF IETS TE SNACKEN MAKEN?
Thuisbezorgen is wel makkelijk… maar afhalen kan ook 🙂

Soms krijg je op feestjes de heerlijkste hapjes voorgeschoteld. Toastjes met zalm, geitenkaas, een beetje tapas-achtig of sushi juist. Dat soort werk. Vind ik heerlijk. Maar dat maak ik dan weer niet zelf.

GA JE VOOR HET KAASPLANKJE OF EEN SCHAALTJE M&M’S?
Eigenlijk allebei niet. Maar als de vraag is, hartig of zoet? Dat ligt er maar helemaal aan. Soms een stukje kaas of olijf bij de wijn ’s avonds,  soms een lekker stuk chocola tussendoor of bij de koffie.

Mijn favoriete snack na het sporten is echt vette frituur. Niet dat ik altijd na het sporten aan de bitterballen ga, maar áls er in teamverband iets wordt besteld dan moet dat echt wel voor een groot deel uit gefrituurde snacks bestaan. Dat hoort er na een lange competitiedag wat mij betreft zó bij! Soms kom je op een park heeft het team van de tegenstanders zich “uitgesloofd” (dat moet jij dan zeggen:”Méid, wat heb JIJ je uitgesloofd!”) met een schaal vol taai brood, zelf gesneden rauwkost en een biologische komkommer. Ik vind dat op zijn tijd best lekker en gezond hoor, maar het is toch altijd een tegenvaller als je moe op je terrasstoel neervalt en zin hebt in bier en frituur.

Hoort er toch een beetje bij, die party-schotel

WAT IS JE FAVORIETE TUSSENDOORTJE?
Favoriet? Thuis? Hmh. Ik heb zelden zin om iets te maken dus in die zin staat favoriet gelijk aan makkelijk: een graai in de kast levert dan snel een stroopwafel op, of een stukje kaas. Een ongeschilde appel of banaan als ik gezond én snel wil doen.

WARME OF KOUDE APPELTAART?
Lust ik allebei. Zelfgebakken appeltaart, thuis, eigen ouderwetse recept, is erg lekker. Vaak lekkerder dan wat je in de winkels koopt. De appelbollen van de Utrechtse bakkers daarentegen….

De enige echte appelbol

WAT BESTEL JE HET LIEFST OP EEN TERRASJE?
Naast de cappuccino zet ik graag een stukje taart neer.

WELKE SNACK LIGT ER NAAST JE PATAT?

Haha, de vertaling: wat eet je bij je frieten van het frietenkot moest ik om glimlachen. Ik had het waarschijnlijk andersom vertaalt 🙂

Een kikastick met satesaus. Of een frikandel, een nasiblok, een kroket, vlammetjes, miniloempiaatjes…..

WAT IS JE FAVORIETE CHIPSSMAAK?
Ik koop paprikachips voor de kinderen omdat ik die het minst lekker vind. Een zak chipito’s in kaas of pindasmaak is daarentegen zo op. Maar ik mag van mezelf geen chips meer eten. Ben per 1 januari gestopt en er nog niet echt naar getaald. Dus ik sluit deze vraag snel af voor ik ga bedenken dat ik een zak in het winkelwagentje moet gaan stoppen.

9 reacties
 1. Anne zegt

  Aaaaaaaaaaaaaaaaah honger! 😀 Of goesting, dat kan ook 😛

 2. Mrs. T. zegt

  Wat een leuk lijstje. Ga ik van je lenen. Voor ooit.

 3. Rietepietz zegt

  Goed malaga ijs van een echte Italiaan kun je me voor wakker maken, op zijn wel eens een kroketje, bij voorkeur zelf gebakken, stukje brie bij de neut, of wat grove Japanse mix.De big M vind ik hélemaal niks en ik laat nooit snacks thuisbrengen.

 4. Naomi zegt

  We hebben best een andere smaak, maar qua ijs ga ik helemaal met je mee. En eerlijk? Ik heb nog nooit van die stick bij de snackbar gehoord. Ik ben wel gek op alles wat uit een frituurpan komt, dus misschien moet ik daar eens verandering in aan gaan brengen.

 5. Villasappho zegt

  Wat een leuk lijstje ik sla hem op. En appelbollen mmmm!

 6. pieke zegt

  charli chiu! bestaat die nog wel? ga meteen googelen 🙂

 7. Sheila zegt

  Grappig. Vroeger vond ik de Mac ook lekker :). En ook met mijn ouders, gingen we om de zoveel tijd naar de McDonald’s. Nu kom ik er eigenlijk nooit meer. Er is ook zoveel meer lekkers (en gezonder als ik daar voor wil gaan) wat je ook snel kan krijgen.

 8. Nicole Orriëns zegt

  Thuisbezorgen lijkt mij ook wel wat, maar weet je dat ze gewoon niet bezorgen hier op het Achterhoekse platteland! Toen ik studeerde vond ik het super bijzonder dat ik een pizza kon bestellen!

 9. klaproos zegt

  maar goed dat ik geen favoriet eetlijstje heb:-) ik zou me rond eten aan al dat lekkers wat je laat zien 🙂
  die taart is het absolute einde met die varkentjes erin 🙂

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet getoond op de site

Dank je wel!