Follow:

Functioneel design of een echte huisvriend?

Deurstop Dédé van Philip Starck

Zo’n deur die altijd dichtvalt, of juist te ver openklapt. In het midden van de kamer blijft hangen zodat je er steeds tegenaan loopt. Herkenbaar? Wij gebruiken dus graag deurstoppen. Soms zetten we er een grote plantenpot tegenaan, voor de plekjes waar het wat kleiner en netter mag hebben we ook wel echt hele mooie.

Deurstop Dédé

Ik houd van mooi design, zo ook van de producten van Alessi en industrial designer Philippe Starck.

Deurstop Dédé is een ontwerp van Philippe Starck dat voor het eerst verscheen in 1996. Het zittende mannetje werd al snel een icoon en dit jaar is Dédé terug, vervaardigd in een ander materiaal en in nieuwe kleuren. Klein maar dapper en beresterk en vooral een prachtige blikvanger.

Deurstop Dédé van Phillipe Starck

Deurstop Dédé van Philippe Starck

Huisgenoot

Het leuke vind ik dat deze deurstop niet zomaar een functioneel object is maar een mooi stukje kunst en eigenlijk een echte huisgenoot. Hij maakt deel uit van het gezin en het echte leven.

Dédé is waiting. For life? For love ? Whilst he is waiting, he considers opening or closing the door.”

– Philippe Starck

 

Dédé is er in diverse uitvoeringen en onder meer te koop bij Flinders. 

Dédé is gemaakt van thermoplastische hars en verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, roze en metallic bruin met PVD-afwerking. De zwarte en roze uitgave kosten €50, de bruine metalen Dédé kost €99. Hij kan zowel binnen als buiten geplaatst worden en beschermt het oppervlak waarop hij geplaatst wordt door zijn antislipbasis.

Roze, metallic bruin en zwarte deurstopper Déde van Philippe Starck

 

Ik vind de metallic uitvoering de mooiste. Jij?

Share on
Previous Post Next Post

Lees ook