Follow:

Een lekker wijntje op zijn tijd

Foto: Pinterest

Net als de koffietag gezien bij Satur9’s world.

1. OP EEN TERRAS DRINK IK GRAAG

Ja zeker! Daar zijn terrassen voor, wat mij betreft. Heerlijk in het zonnetje zitten, beetje kletsen, naar de mensen kijken.

(Foto: Pinterest)

Wát ik drink hangt vooral van het tijdstip en het gezelschap af. ‘s Ochtends vaak een cappuccino of een soortgelijke koffievariant. Warme chocolademelk in de winter. Op een iets warmer terras, ‘s middags in de zon, samen met iemand die ook wel wat alcoholisch wil drinken: bier, meestal. Heerlijk is dat. Lekker in het zonnetje een beetje doezelig worden. Vaak een gewoon pilsje, soms een of ander wit bier als het heel warm is. Maar ook de “Pandora” van Brouwerij Maximus is echt een heel erg lekker biertje.

(Foto: Brouwerij Maximus)

2. WIJN 4 LIFE OF BIER ALL THE WAY?

Wijn vind ik erg lekker, maar dan moet het wel rood zijn. Bij het eten of gewoon ‘s avonds thuis.

Op een feestje ligt het er een beetje aan: wat drinkt de rest, wat is de temperatuur en het tijdstip.  Op een hete dag zo’n gekoelde fles cava, dat lukt ook nog wel.

Wat ik niet vaak drink maar wel lekker vond/vind is een cognacje bij de koffie, of in de koffie. Een Irish Coffee, French coffee met slagroom is ook heerlijk. Heel soms bestel ik dat na een gezellig dinertje buiten de deur. Thuis is ons drankenkabinet nogal slecht gevuld. Als er twee flessen wijn/port liggen is het veel. Bier koop ik thuis vooral als er bezoek wordt verwacht.

Mama drinkt bier (Foto: Pinterest)

3. WAT DRONK JE OP JE 16E?

Behalve cola? Heel soms een glaasje wijn samen met mijn moeder thuis. Onder leeftijdsgenoten deden we dat eigenlijk nog niet, dat kwam pas later. Het eerste biertje op een schoolfeest was geloof ik pas toen ik 17 was. Stonden er 10 flesjes voor 20 man…. die waren natuurlijk zo op.

Ik ben trouwens wel blij met de NIX18 regel nu. Niet dat jeugd en ouders zich er altijd aan houden, maar het scheelt geloof ik toch wel. Te vroeg te veel drinken is echt zo slecht…

4. HET SMERIGSTE DAT JE OOIT DRONK?

Advocaat? Baileys? Van die koffiemelkachtige dikke drankjes, misselijkmakend! Ik was (en ben) ook helemaal niet zo van de cocktails en de mixen. Meestal vind ik die te zoet.

5. WAT DRINK JE OP EEN FEESTJE?

Bier of wijn, afhankelijk van wat er is en wat de rest drinkt. Als er geen wijn of bier is, of ik mag/kan/wil niet (meer) drinken, houd ik het meestal bij water.

Feestje! (Foto: Pinterest)

6. OP VAKANTIE DRINK IK…

Dan moet ik toch weer aan die terrasjes denken. Bier dus in de middag, wijn bij het eten. Maar met mate, we zijn tenslotte een familie met kinderen. Drinkgelagen zijn dan niet echt aan de orde.

7. ALLEEN DRINKEN MET GELEGENHEDEN OF OOK THUIS?

Beide! Bij gelegenheden kun je altijd wel op ons rekenen. Niet dat je mij op de tafel ziet dansen, maar een glaasje maakt het net allemaal vaak wat losser.

Thuis vind ik het ook heerlijk om samen met mijn man lekker lui op de bank te gaan hangen. Kleren los, netflix aan. Even ontspannen. Hoe heerlijk is het om dan af en toe een glaasje of twee of drie wijn of port erbij te nemen, vaak met iets lekker erbij. Olijven of kaas, een belegde cracker… Het is maar goed dat dat niet elke avond is want anders groeide ik helemaal dicht.

Wat ik eigenlijk nooit doe is drinken als ik alleen thuis ben. Dat vind ik niet gezellig. Wat niet wil zeggen dat ik niet alléén kan drinken. Als de man ‘s avonds naast met zit met zijn glaasje melk smaakt de wijn mij ook prima 🙂

mama drinkt wijn

Dit is ongeveer mijn motto na een lange vermoeiende dag 🙂 Ik kan me ook helemaal vinden in de grappige teksten van mamadrinktwijn.nl waar deze foto vandaan komt.

 

Hoe zit het met jullie drinkgewoontes?

Share on
Previous Post Next Post

Lees ook