Follow:

Een overzichtje, dan maar: 2018

Tweeduizendachtien. Het jaar waarin

 • Saralien is gestart. Niet geheel toevallig ook het jaar dat ik zelf 50 ben geworden.
 • Het huis aan de buitenkant helemaal is geverfd (nou ja, op die ene deur na dan die de schilder is vergeten!)
 • Ik een dieptepunt heb gekend op financieel gebied. Er kwam vrijwel geen zzp-inkomen meer binnen. Dat gevoel als je pinpas weigert een kopje koffie te betalen omdat je saldo ontoereikend is! Bijzonder om mee te maken maar niet leuk. Gelukkig heb ik een lieve man met vast inkomen die me kost en inwoning biedt … zolang ik op de kinderen pas en zijn sokken was

 • Het schoonmaakwerk in huis er een beetje bij is blijven zitten.
 • We met het gezin met de auto naar Praag zijn gereden voor een weekje stadse cultuur én zwembadplezier. Een weekendje Ardennen mét kinderen en man en ik twee dagen en één nachtje  Maastricht zonder. Dat was lang geleden!
 • We 1 jaar getrouwd zijn. Niet echt gevierd, maar na 22 jaar nog steeds gelukkig samen.
 • Ik diagnose trage schildklier kreeg. Gestart met behandeling van medicijnen en ik voel me veel beter. De extra kilo’s zijn er helaas nog niet af. Sterker nog, er zijn er wéér bijna 10 kilo bij…
 • Ik nu elke dag of soms wel twee keer per dag koffie drink. Cappuccino, Latte, Cortado. De varianten die wat minder goed voor de lijn zijn inderdaad. Hmh.
 • We twee heuse pubers in huis hebben en een negenjarige die het liefst, als er geen school of clubje is, de hele dag bij zijn moeder is.
 • We twee eerste echte puberfeestjes thuis hebben gehad waarvan ik zelf weinig heb meegekregen wegens verbanning naar de zolder.
 • Wij weer heel veel vertrouwen in de school van oudste hebben verloren. Aan de andere kant ga ik steeds meer geloven dat het toch wel goed komt. Hij is namelijk een enorme held.
 • De jongste wederom begon aan een schooljaar met zonder juf en veel inval en chaos. Hij lijkt het zelf allemaal wel best te vinden.
 • Ik merk dat ik wat schoolmoedermoe wordt. Deed ik vroeger overal enthousiast aan mee, was ik de eerste met inschrijven voor luizenmoederen en schoolreisjeshulp, ik heb er niet meer zo’n zin in. Ook sta ik niet meer zo vaak op het schoolplein, laat staan in de gang voor de klas. De negenjarige wil zelfstandigheid en zijn huidige juf weet het allemaal zo goed dat ik na elk gesprek of ouderavond besluit voorlopig even fysiek en mentaal afstand te nemen. Van school hé, niet van mijn kindjes buiten schooltijd.   
 • Ik na jaren rommelen met leesbrilletjes nu een echte bril heb laten aanmeten voor als ik achter de computer zit. Ik zie dan ook geen pepernoot meer binnen armlengte vanaf mijn gezicht.
 • We heel veel Netflix hebben gekeken! Dat volgt in een ander blogje. Net als de boeken die ik gelezen heb. Theater en film. (Peter Pannenkoek en Bohemian Rapsody!)
 • Tennissen ging super! Ik heb er veel plezier in, het gaat weer steeds beter. Laatst kreeg ik een welgemeend compliment van iemand die dat goed kan inschatten. Deed me goed, want – zoals man altijd al zegt maar dat geloof ik dan natuurlijk weer niet – ik ben eigenlijk veel beter dan ik zelf vaak denk.
 • Heb weer contact met twee oude vriendinnen. Op de een of andere manier waren we elkaar wat uit het oog verloren maar dit jaar toch weer vaker afgesproken. Voelde direct weer vertrouwd en goed.

En jij? Wat heeft 2018 voor jou gebracht? 

Share on
Previous Post Next Post

Lees ook