Follow:

En weer een leuke verrassing van het CJIB

Verkeersboete te hard rijden

“Ik heb slecht nieuws”, vertelde mijn man, en hij kwam met een envelop met blauwe streepjes naar me toe. Het Centraal Justitieel Incasso Bureau had me een brief gestuurd. Dat betekent meestal niet veel goeds. Man zelf stond er ook nogal zenuwachtig bij, omdat hij mijn citybugje ook nog wel eens leent, en hij rijdt vaker nét iets te hard dan dat ik dat doe. (De tijd dat mijn auto daarvoor stevig en snel genoeg was ligt bovendien ver achter me…)

En ja hoor, een verkeersboete voor te hard rijden. De schade was 122 euro! Nee! Wat zonde! Ik dook nog even in de ontkenning, pakte de kalender erbij en controleerde datum en tijdstip. Hmh. O ja. Op die maandagmiddag heb ik de oudste zoon naar de tandarts vervoerd. Over die grote tweebaans autoweg in de stad waar veel auto’s te hard rijden en het bijna gevaarlijk is om je aan de stadse snelheid te houden. Het was niet gezellig in de auto, weet ik nog. Maar ik weet ook dat ik hem vertelde dat ik op die plek dus NIET te hard wilde rijden omdat daar camera’s staan. Al jaren. Dat ik één keer zo dom ben geweest om me daar te laten bekeuren terwijl ik wist dat er gecontroleerd werd. Ik keek angstvallig op mijn teller terwijl ik wel probeerde met het verkeer mee te rijden.

En nu beweert het CJIB dat ik geen 50 maar 66 km per uur heb gereden? 63 na correctie? Ik snap er niks van. Ben ik nou gek of zijn zij dat? Of stond zijn er meer camera’s en heb ik alleen overdreven netjes gereden bij de mij bekende.

Man haalde stiekem opgelucht adem dat hij niet de schuldige was en troostte me. Hij zou het etentje betalen vanavond. Was hij nog goedkoper uit ook.

Share on
Previous Post Next Post

Lees ook