En weer een leuke verrassing van het CJIB

“Ik heb slecht nieuws”, vertelde mijn man, en hij kwam met een envelop met blauwe streepjes naar me toe. Het Centraal Justitieel Incasso Bureau had me een brief gestuurd. Dat betekent meestal niet veel goeds. Man zelf stond er ook nogal zenuwachtig bij, omdat hij mijn citybugje ook nog wel eens leent, en hij rijdt vaker nét iets te hard dan dat ik dat doe. (De tijd dat mijn auto daarvoor stevig en snel genoeg was ligt bovendien ver achter me…)

En ja hoor, een verkeersboete voor te hard rijden. De schade was 122 euro! Nee! Wat zonde! Ik dook nog even in de ontkenning, pakte de kalender erbij en controleerde datum en tijdstip. Hmh. O ja. Op die maandagmiddag heb ik de oudste zoon naar de tandarts vervoerd. Over die grote tweebaans autoweg in de stad waar veel auto’s te hard rijden en het bijna gevaarlijk is om je aan de stadse snelheid te houden. Het was niet gezellig in de auto, weet ik nog. Maar ik weet ook dat ik hem vertelde dat ik op die plek dus NIET te hard wilde rijden omdat daar camera’s staan. Al jaren. Dat ik één keer zo dom ben geweest om me daar te laten bekeuren terwijl ik wist dat er gecontroleerd werd. Ik keek angstvallig op mijn teller terwijl ik wel probeerde met het verkeer mee te rijden.

En nu beweert het CJIB dat ik geen 50 maar 66 km per uur heb gereden? 63 na correctie? Ik snap er niks van. Ben ik nou gek of zijn zij dat? Of stond zijn er meer camera’s en heb ik alleen overdreven netjes gereden bij de mij bekende.

Man haalde stiekem opgelucht adem dat hij niet de schuldige was en troostte me. Hij zou het etentje betalen vanavond. Was hij nog goedkoper uit ook.

5 reacties
 1. Ingrid zegt

  Jammer hoor! Dochterlief had pas mijn auto mee. Een bekeuring van 620 euro!! Bijna 50 km te hard gereden. De auto krijgt ze niet meer mee, vanzelfsprekend.
  Daar is jouw bekeuring dus niks bij;-)

 2. Mrs. T. zegt

  Tja, het is zuur geld, maar regels zijn regels. Ik had vorig jaar twee bekeuringen in amper drie weken tijd. En dat terwijl de bekeuring daarvoor al van ruim 25 jaar daarvoor was.

 3. Rietepietz zegt

  Tja het blijft zondegeld maar soms trekt het verkeer je mee. Ik let nooit op flitsers maar probeer gewoon altijd de snelheid in de gaten te houden en dat went op den duur toch wel.Was van de week wél een keer echt te laat met afremmen bij een rood licht , ik wacht maar af.

 4. Mevrouw Williams zegt

  Zonde geld he, de man hier was er vroeger ook zo n ster in maar gelukkig, ik klop het af, heb ik ze al een tijd niet meer gezien.

 5. Sandra zegt

  Zonde, maar soms let je gewoon harder op het verkeer om je heen dan op je snelheid.

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet getoond op de site

Dank je wel!