Follow:

Escape Room – beklemmende thriller

Wij bezochten de voorpremière van de film “Escape Room“, die deze week in de bioscopen in Nederland draait. Deze psychologische actie thriller heeft de ondertitel “Everyone is dying to play”. Een eerste hint welke kant het opgaat. Dit is geen spelletje, en zeker niet voor watjes. De film zit goed in elkaar, is superspannend en kent verrassende wendingen. En ik raad hem zeker aan!

Escape Room – het verhaal

Een zestal mensen, die op het oog in niets op elkaar lijken, komen elkaar tegen in de wachtkamer van een escape room. De gamemaster laat op zich wachten, een uitleg komt er niet. Eén jongen heeft al meer ervaring met Escape Room spellen en vertelt de rest wat waarschijnlijk de bedoeling is en wat ze kunnen verwachten. Helaas blijkt het dit keer toch iets anders te gaan dan anders. De groep is er al snel achter dat ze moeten samenwerken om dit “spelletje” te overleven, en wordt een team tegen wil en dank.

Superspannende rollercoaster

Vanaf het allereerste moment dat de film start zat ik “in” het verhaal. Het begint in volle vaart, en het is al snel duidelijk dat dit geen “feel-good” film gaat worden. De sfeer is beklemmend, een beetje ongemakkelijk. Je hebt geen idee wat te verwachten. Ik houd er wel van, een beetje tempo in het verhaal, zodat je goed moet opletten. Dat opletten gaat overigens vanzelf, het is spannend genoeg. Sterker nog, je valt van de ene spannende scene in de andere. Zo erg dat je soms, samen met de mensen in de escape rooms, verlangt naar éven een momentje rust tussen de verschrikkingen door, om je adrenaline-niveau weer wat op peil te krijgen voor je aan de slag moet met de volgende puzzel en je de volgende klap te verwerken krijgt. Zoals gezegd, ik zat er helemaal in 🙂

Ondanks dat het een “actie” thriller wordt genoemd is het gelukkig geen film met lange achtervolgingen of vechtpartijen. Hoe leuk mijn man dat ook vindt, ik val daar altijd bij in slaap. Voor mij  moet de spanning van iets anders komen. In Escape Room is er wat mij betreft precies genoeg “actie” in verhouding tot de “psychologische thriller component”.

Wat ik ook altijd zeer waardeer aan films is dat ze niet al te voorspelbaar zijn. Ook daar voldeed Escape Room helemaal aan. Net als je denkt dat je weet wat er ongeveer zal gaan komen, of welke richting het niet opgaat, is het toch weer anders.

Alvast iets zien? Bekijk hier de trailer van Escape Room  (Als je je écht wilt laten verrassen, kijk dan in ieder geval niet te lang)

Cast

Prachtig acteerwerk! De cast bestaat o.a. uit Taylor Russell, Logan Miller, Deborah Ann Woll, Jay Ellis, Tyler Labine, Nik Dodani en Yorick van Wageningen.

(Mijn persoonlijke favorieten  waren natuurlijk Jay Ellis / Jason Walker vanwege zijn goddelijke lijf en Taylor Russel / Zoey Davis omdat ze me zó aan mijn lieve nichtje deed denken 🙂 )

Cast screenprint google

(Met dank aan Google: een screenprint van de cast van Escape Room)

Praktisch

Naam film: Escape Room

Genre: psychologische actie thriller

Datum: draait vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen (22 feb 2019)

Leeftijdskeuring: 16+

Na de film

Na de film waren we het er over eens. Spannend, leuk! Dit moet onze 16 jarige zoon zien. Hij houdt ook wel van films als “The Hunger games” en “Blade Runner” en andere spannende films. Dochter van 13 kan beter thuisblijven, die zal er nog lang naar van blijven dromen.

Wij natuurlijk niet. Wij zijn volwassen.

Een kwartiertje na de film stonden we in een lege, voor ons onbekende parkeergarage. En hadden toch nog steeds een beetje een unheimlich gevoel. Bij het geluid van voetstappen keken we even achterom, verwachten half en half de uitgang niet te kunnen vinden en hadden niet heel raar opgekeken als er een bom was ontploft op het moment dat we het parkeerkaartje in het sleufje staken. Gelukkig ging het hek gewoon open.

Dat dus. De film heeft indruk gemaakt.

Is het wat voor jou? Escape Room?

Share on
Previous Post Next Post

Lees ook