Fien is ziek

“… en nu is onze poes heel erg ziek geworden en we moeten haar een paar keer per dag medicijnen geven. We willen ook niet weg nu, en daarom wil ik de afspraak graag verzetten.”

Het lukte. Met een “daar zou u toch neit om liegen he, mevrouw” nam ze afscheid en wenste ons sterkte.

Niet liegen nee, helaas. Poes Fien doet het niet goed. Als ik erover nadenk is ze al een tijdje wat minder fit, komt ze minder snel bij ons zitten, verschijnt ze zelfs niet altijd op het eten. Vanmorgen vond mijn echtgenoot haar op zijn weg naar het toilet. Stil, in een hoekje, nauwelijks reagerend. Slap en suf. De paar uur erna, voor we bij de dierenarts terecht konden, zat er weinig verbetering in.

Eenmaal daar zag het er nog steeds niet goed uit: koorts, hoge hartslag, een fikse bloedarmoede. Waarom, dat is niet duidelijk. De dierenarts  wilde opnemen, en echo’s regelen, bloedtransfusie misschien zelfs. Ze is nog maar 6 en een half jaar, maar moeten we dat willen? Stress, onderzoeken voor eh, ja toch veel geld, en dan horen dat er niets aan te doen is?

Een stap tegelijk dus. Eerst dat bloed helemaal door laten testen, nu wat antibiotica en prednison, rust en veel liefde. En dan maar hopen dat het allemaal goed komt.

Arme poes. Arme kinderen ook. En ook wij willen graag dat deze mooie lieve poes snel opknapt en nog lang blijft leven. Duimen jullie mee?

 

5 reacties
 1. Ilona zegt

  Ja dat doen we zeker! Maar ik snap niet dat die afspraak zoiets durft te zeggen hoezo zou je zoiets verzinnen bah! Sterkte in ieder geval. Poezenbeesten zijn sterk en kunnen best veel hebben. Ik hoor graag het vervolg!

 2. Sandra zegt

  Ik duim heel hard mee!!

 3. Rietepietz zegt

  Wat sneu, zo’n jong beest nog. Ik hoop dat het nog goed komt.

 4. Villasappho zegt

  Och nee das nog te jong heel veel sterkte en hou ons op de hoogte.

 5. Mrs. T. zegt

  Oh, zo naar, een ziek huisdier. Ik hoop dat het al wat beter met haar gaat!

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet getoond op de site

Dank je wel!