Een gezichtsbehandeling aan het einde van de winter

In deze tijd van het jaar ben ik niet op mijn best, qua uiterlijk. Elk jaar valt me dat meer op. Het gebrek aan zon en beweging in de buitenlucht geven mijn gezicht een vale teint, wat nog geaccentueerd wordt door de kleur van mijn haar waar al de zon uit verdwenen is en neigt naar vuilniszak-blond met groene weerschijn… Als de zon niet schijnt kan ik het beste maar wat vals spelen door de kapper wat goudblonde lokken te laten maken. Maar die wallen, die huid? Het is weer tijd om me eens lekker te laten verwennen door een echte schoonheidsspecialiste.

De schoonheidssalon

Dit keer ging ik voor de gezichtsbehandeling iets verder van huis dan normaal: naar Qbeauty, een professionele schoonheidssalon én kleinschalige dayspa gevestigd in Almere. Het was mijn eerste keer daar, spannend!

Het pand is goed bereikbaar en ze hebben er een eigen parkeerterrein. Mijn eerste indruk van binnen- en buitenkant was goed: het zag er modern en netjes uit, ruim opgezet maar wel gezellig. Er zijn meerdere behandelkamers, meerdere schoonheidsspecialisten ook. We (de echtgenoot was mee vanwege de reistijd en omdat we nog meer plannen hadden die dag) konden even wachten aan de grote tafel, met gratis wifi en een lekker kopje thee.

Qbeauty schoonheidssalon
De entree en wachtruimte van Qbeauty

Wachtruimte Qbeauty

Aanbod behandelingen en meer

Het aanbod aan behandelingen bij Qbeauty is groot. Naast de wat meer bekende gezichtsbehandelingen geven ze ook allerlei lichaamsbehandelingen. Massages, pedicures, hotstone, permanente make-up, ontharen, “cool slimming cryolipo”… Er is zelfs een kleine spa waar je een paar uur heerlijk kunt relaxen, loungen, en lunchen. Had ik de zonnebank, het terras en de swimmingspa al genoemd?

Ik kwam er echter alleen maar voor de Carita renovateur kleine gezichtsbehandeling. Die zou bestaan uit:

 • Reiniging van het gelaat
 • Renovateur (corrigerende peeling)
 • Aanbrengen van het masker, afgestemd op uw huid
 • Aanbrengen verzorgende gezichts- en oogcrème

Mijn ervaringen achter deur Q5

Een schoonheidsbehandeling, even wegdromen op een bedje, zachte handen die je gezicht verzorgen en een fijn muziekje op de achtergrond. Even in de watten worden gelegd. Wie wil dat nou niet? Helemaal verwend worden en als herboren weer naar buiten komen.

Dat is tenminste altijd wat ik hóóp te vinden bij de schoonheidsspecialiste. Helaas is het ook wel eens anders gegaan. Pijnlijke behandelingen, een gezicht dat nog drie dagen rood en gehavend bleef of een gedeukt ego van de minachtende toon van de schoonheidsspecialiste die me maar een hopeloos geval vond omdat ik mijn wenkbrauwen niet epileerde en geen dure nachtcrèmes gebruik.

Dit keer ging alles meer dan prima. Mijn schoonheidsspecialiste was een uiterste vriendelijke, beschaafde en professionele vrouw. Ik mocht plaatsnemen op een zachte tafel waaraan het een en ander kon worden versteld zodat ik lekker lag. Daarbij kreeg ik nog een extra warme deken bovenop me, heerlijk.

Ze bekeek mijn huid, gaf deskundig en goed, niet opdringerig advies hoe mijn huid zelf thuis te behandelen. Bij elke handeling die ze deed gaf ze duidelijk uitleg van het hoe en waarom, en soms ook net even wat verder dan het standaard zinnetje dat de meisjes op de opleiding leren. Deze dame had er echt verstand van én feeling voor de klant.

De behandeling voelde heerlijk. Zelfs het verwijderen van die ene gerstekorrel heb ik niet als vervelend ervaren. Het masker, de crème, het scrubben en de massage, het voelde heerlijk. De laatste paar minuten alleen in de kamer om de boel even in te laten trekken was ik bijna in slaap gevallen. Heerlijk ontspannen kwam ik weer naar buiten.

Bij schoonheidssalon Qbeauty geloven we in aandacht. Aandacht voor onze gasten en de behandelingen die wij geven. De ‘Q’ van Qbeauty staat dan ook voor ‘Quality’. Iets wat wij als kleinschalige Dayspa in Almere beloven. Bij Qbeauty kunt u kiezen uit een uitgebreid assortiment, met zowel traditionele als verrassende moderne en nieuwe behandelingen. Ons doel? U zorgeloos laten genieten! (bron: Qbeauty)

Dat is dus helemaal waar gemaakt. Top! Als herboren stond ik even later weer buiten in het zonnetje.

Koffie bij Tante Truus

Na de behandeling was de dag nog niet voorbij. Ik had mijn man meegenomen om achteraf even wat leuks te gaan doen in de stad. De kinderen waren op school, wij hadden een paar uur vrij en besloten kennis te maken met Almere. We lieten ons de weg naar het centrum wijzen voor een paar gezellig uurtjes.

Dat was dus een misvatting. Misschien waren we op de verkeerde plek, misschien was een natte winterse winderige dinsdagochtend de boosdoener? We waren snel uitgekeken. We hebben één leuk plekje gevonden: Tante Truus, een lunchroom/ koffiezaak waar je wordt verwelkomd en bediend door mensen met een geestelijk beperking. Het was er, ondanks de grijze ellende buiten, een vrolijke boel. Mooie kleurtjes, een enorme muur met snoeppotten achter de counter, een heerlijke luxe latte met alles er op en er aan, enthousiaste bediening en -oooo wat was dat lekker – een kacheltje op het toilet waardoor ik heerlijk warme billen kreeg. Je moet tenslotte goed voor je hele lijf zorgen en niet alleen voor je gezicht…

Het gezellige interieur van café Tante Truus
Het gezellige interieur van café Tante Truus

 

Wat zijn jullie ervaringen met de schoonheidsspecialist?

7 reacties
 1. Naomi zegt

  Ik heb nooit een schoonheidsspecialist bezocht. Ik weet niet precies waarom, maar er ligt voor mij een enorme drempel. Toch ziet het er altijd wel heel ontspannen uit, dus misschien moet ik toch eens een keer een poging wagen.

 2. Vlinder zegt

  Ik ga ook met enige regelmaat. Wel zo om de 6 weken voor mijn wenkbrauwen en misschien 1 of 2x per jaar voor een volledige behandeling. Ik vind het heerlijk en hoop altijd dat al mijn rimpels plotsklaps zijn verdwenen maar dat is helaas niet zo. Het is heerlijk ontspannen en goed voor je huid. Wat minder voor je portemonnee 😉

  1. admin zegt

   Haha, ja, nou je het zegt, ik geloof dat ik dat ook hoopte! Maar helaas…

 3. pieke zegt

  ik ga veel te weinig maar ik vind het heerlijk.
  iets anders, is dit een gesponserde post of lijkt het er alleen maar op?

 4. nicole zegt

  Ik kom er eigenlijk nooit. Maar als ik er een keer ben, vind ik het meestal best prettig en ontspannend. Alleen is de drempel blijkbaar erg hoog om opnieuw te gaan.

 5. Rietepietz zegt

  Gewoon heerlijk zo’n behandeling die ik altijd combineerde met een dagje sauna. Nu dat er niet meer in zit heb ik gelukkig kleindochter Annemarie die me af en toe in haar salon verwend.

 6. Petra zegt

  Ik ga eens per vier weken… Op een zo langzamerhand zeer vertrouwd adres, een éénvrouws-praktijk waar ik al 20 jaar kom. Heerlijk, het is een uitzondering als ik gedurende dat uur niet in slaap val! En dat vind ik dan ook weer zonde van de belevenis…
  Ze doet dan alles: schoonmaken, scrubben, epileren, controleren op mee-eters e.d., haalt er ook wel eens een gerstekorrel uit, gezichtsmassage en masker. Geen make-up of zo. Na afloop samen een kopje koffie, even praten, afrekenen en een nieuwe afspraak maken, op ons dooie gemak.
  Nee, de rimpels verdwijnen er niet van. Het enige wat lichter wordt is mijn beurs, maar het is het me waard. En die drempel voelde ik misschien de eerste keer, maar nadien echt nooit weer.

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet getoond op de site

Dank je wel!