Herdenkingsstenen

Heb jij er ook beschilderd?

Bij ons in het park vlakbij ligt een hele rij: beschilderde steentjes. Sommige echt prachtig uitgewerkt, sommige door een peuterhandje van een dikke klodder verf voorzien. Allemaal netjes in een rijtje, zo een prachtige kleurige lijn vormend. Wat is het, vroeg ik me af?

Corona

De eerste rij stenen die ik zag was gemaakt op initiatief van een paar buurkinderen, vlak na de intelligente lock-down in verband met het Corona virus. Ze riepen alle buurgenoten op om een steen te versieren en die in een lange rij neer te leggen. Er zitten echt prachtige exemplaren tussen, met aboriginal art achtige stippels, veel regenbogen en hartjes maar ook stenen die waren beplakt met glittertjes of oogjes.  Helemaal actueel waren natuurlijk de drie stenen met “beat” “the” “virus”.

Een lange rij beschilderde stenen
Een lange rij beschilderde stenen

Herdenkingsstenen 4 mei

Ook de scouts in Nederland zijn bezig met steentjes beschilderen. Normaliter leveren veel scouts natuurlijk een bijdrage aan de dodenherking op 4 mei, maar ook dat is dit jaar anders in verband met de maatregelen rond Corona. De scouting van zoon heeft, net als vele andere scoutinggroepen in het land, gevraagd of elk lid een steen wil beschilderen. Deze stenen worden dan door een afgevaardigde verzameld en bij elkaar neergelegd bij het monument om zo toch een gevoel van verbondenheid te creëren.

Een van de bijdragen van onze kids

Ik vind het er geweldig uitzien maar vooral natuurlijk ook een heel mooi idee.

Heb jij wel eens stenen beschilderd?

7 reacties
 1. Ilona zegt

  Ja voor een overleden poes die we begraven hebben in de tuin….wat we echter toen niet wisten dat we daar maar 7 maanden zouden wonen en de nieuwe bewoners de tuin direct met een bulldozer te lijf gingen. Steen gelukkig wel meegenomen. Overigens wat een leuk idee.

 2. Rianne zegt

  Nee..
  Wel koester ik een beschilderde steen. Twee jaar geleden gekregen, als teken van bewondering voor de stap die ik zette om voor mijzelf te kiezen…Ik schijn een kei te zijn.. 😉

 3. nicole zegt

  Nee, maar ik weet dat andere mensen dat wel doen de prachtigste dingen kunnen maken. Ik vind deze rij met stenen ook erg mooi!

 4. Rietepietz zegt

  Nee, nog nooit want ik mis de gaven om gevoelens schilderend te uiten. Er ligt wél kunstig bewerkt steentje op mijn schoorsteenmantel(tje) een gelukwens met ons 50 jarig huwelijk , het ligt er al 9 jaar.

  1. Saralien zegt

   Dat is wel een mooi cadeau / herinnering!

 5. Nicky zegt

  Nee, ik geloof niet dat ik ooit stenen beschilderd heb. Ik vind het wel een mooi initiatief.

 6. Villasappho zegt

  Toen de Joden uti Egypte waren vertrokken en 40 jaar rondzwierven in de woestijn legde ze al stenen op de plaatsen waar iemand begraven was. Iedereen die passeerde deed dat om het graf zichtbaar te houden in het zand. Ik vind stenen daarom zoveel meer zeggen dan verwelkende bloemen. Een steen zeker zo mooi beschilderd zegt meer ik zou ze graag zien liggen bij die graven.

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet getoond op de site

Dank je wel!