Ja hoor, hetzelfde!

Soms ben ik wat warrig, dromerig. Of ongeduldig, dat kan ook. Dan ben ik in mijn hoofd al met de volgende actie bezig als de verkoopster achter de kassa nog uitbreid mijn spullen in staat te pakken of een bonnetje aan het printen is. Ik vind een vriendelijke begroeting of gedag zeggen wel een must, dus als het dan (eindelijk)  “Fijne dag nog, mevrouw” klinkt kijk wens ik haar natuurlijk van harte hetzelfde. En hoe meer ik weggedroomd ben uit het hier en nu, hoe lastiger het is om de hersens er weer bij te betrekken. Meestal gaat het op de automatische piloot, en dan zeg ik óf haar tekst na, óf ik roep “hetzelfde!”

Het was bij onze kids een tijdje grappig om “jij ook…” of “je bent zélf een..” (en natuurlijk: “je moeder…”) te zeggen. Dus als ik mopper dat het eten is aangebrand krijg ik een vrolijk “je bent zélf aangebrand” of als ik verwonderd ben over zo’n schattig “o kijk daar eens wat een lief biggetje” wordt het “je bent zelf een lief big…” Mhmh. Grappig. Als je 13 bent.

Maar ik ben geen puber meer, en nog geen seniele bejaarde. Dat excuus kan ik niet opvoeren. Want soms gaat het dus wel eens mis.

Wat bij die fijne-dag wens die ik direct terugkaats nog wel oké is, kan soms tot vreemde situaties kan leiden. Zo kan ik tot grote hilariteit van mijn kinderen de ober die me “geniet ervan” een “u ook!” toewensen. De dealer die me “veel plezier met het doorkijken van de folder” toewenst (“hetzelfde meneer”) . De beterschapswens van de assistente van de huisarts…  Een lomperik die me uitscheld in het verkeer kan natuurlijk ook rekenen op een vrolijke wederwens. “U ook hoor, meneer!”

Maar ik glimlach er altijd vriendelijk bij. Dat dan weer wel. Tot even verderop het kwartje valt en ik mezelf hardop over straat loop uit te giechelen.

(Helemaal sporen doet ze niet, zie je de omstanders dan denken. Maar ik glimlach vriendelijk terug: hetzelfde!)

5 reacties
 1. Rietepietz zegt

  Waarschijnlijk valt het meestal niet eens op, het zijn zulke ” gewoonte stoppers” dat men zich vaak niet eens meer realiseert wat men zegt, daar ben je zelf al een beetje een voorbeeld van;-)

 2. Naomi zegt

  Heerlijk dit! En bij de kassa ook vrij herkenbaar. 😉

 3. Mrs. T. zegt

  🙂
  Volgens mij spoor jij best.

 4. Anita Willems zegt

  Hahaha. Ja herkenbaar. Bij de kassa al ‘uitgecheckt’ zijn nog voordat je daadwerkelijk weg bent.

 5. Nicky zegt

  Haha! Geweldig! Vooral die ober!

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet getoond op de site

Dank je wel!