Je voelt je pas echt een oude moeder als…

 • Je jongste zoon roept “Rennen kill!” als hij je afscheidszoentje handig ontwijkt en op zijn te kleine fiets springt om zelf naar school te gaan… Gelukkig lachte hij er nog wel lief bij 🙂
 • Je dochter de foto’s van mama’s eigen middelbare school tijd zo leuk vindt omdat ze zo lijken op die gezellige Instagram beelden met retro filter.  Zie header. Me en wat vriendinnen ergens bij een of ander uitje. Een van de weinige foto’s gemaakt tijdens een uitje zonder volwassenen, want wij  pubers hadden zélf natuurlijk nooit een camera.
Een jaar of 17, heel lang geleden…
  • En “O mam, is dat een échte polaroid?” Ja schat, in mijn tijd vonden ze dat nogal vernieuwend.
 • Je je oudste zoon nodig hebt om zware spullen te sjouwen die je zelf niet meer de trap op krijgt.
 • En om me te helpen bij hardware of sofwareproblemen, en dochter wat betreft het gebruik van de smartphone of social media…
 • Eén van de pubers “die outfit echt niet vindt kunnen, want dat is meer iets voor een bejaarde van 40 of zo… “
 • Je de enthousiaste gesprekken tussen je kinderen niet altijd meer helemaal begrijpt omdat je a. geen straattaal spreekt b. geen idee hebt wat de laatste memes zijn en geen games speelt of vlogs kijkt en c. je gewoon een boomer bent. Al mag je dat woord van hun dan weer niet gebruiken.

En al begrijp ik het inhoudelijk niet helemaal, ik proef de sfeer en dat maakt me vrolijk en trots en warm. Het is stiekem best leuk om een stel pubers te hebben…

7 reacties
 1. Bettie zegt

  Ik probeer even te bedenken hoe het ook al weer was toen wij drie pubers hadden. Toch ook meestal leuk

 2. Mrs. T. zegt

  Ja he, heel herkenbaar! 😉

 3. Nicky zegt

  Dat gaat over. Mijn dochter is 27 en die noemt zelf soms dingen op waardoor ze zich oud voelt. Dan zuchten we gezellig samen. Als twee oude besjes. 🙂
  PS: leuk, die foto’s!

 4. nicole zegt

  Ik vind het wat dat betreft ideaal om de jongere generatie in huis te hebben, want zo hoor je nog eens wat : )

 5. Naomi zegt

  Haha, dat kan ik me dus helemaal voorstellen. Volgens mij moet je op een gegeven moment gewoon niet meer ‘bij willen zijn’, maar gewoon lekker genieten van waar zij mee bezig zijn, zoals jij ook doet.

 6. Villasappho zegt

  Haha! Ik moet afkortingen googelen die mensen van een paar jaar jonger gebruiken…die foto’s zijn trouwens heerlijk mijn kinderfoto’s hebben dezelfde filter;)

 7. Anita zegt

  Ik ga het nog meemaken 🙂
  Hopelijk pas ik me een beetje aan, want ik vond de kinderleeftijd veel leuker.

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet getoond op de site

Dank je wel!