Follow:

Kinderboekenweek – uhm…

Jong kind met BINAS boek

Gisteren was het dierendag. Hebben jullie er wat aan gedaan? Lekkere botjes of kattenvoer in huis gehaald, wat extra fris water voor je goudvis en een lekker konijn voor je wurgslang? Ik aai de vriendjes maar eens lekker tussen hun oortjes, de wangetjes en de rug. Doe ik eigenlijk het hele jaar, dus waarom nu niet?

Kinderboekenweek

 

Het is ook kinderboekenweek. Ook daar heb ik niets aan gedaan. De pubers zijn zo’n beetje van allesverslindende boekenwurmen direct in de brugklas overgestapt op het netflixen, youtube-kijken en lezen hooguit nog de overload aan whatsappjes van hun leeftijdsgenoten en als ik geluk heb het huiswerk in Magister.

De jongste zit nog veilig op de basisschool, heeft geen mobiel en verslindt nog steeds boeken.  ‘s Avonds als hij eigenlijk moet slapen, ‘s ochtends als hij net wakker is, en tussendoor. Verhalende boeken, de Waanzinnige Boomhut en dat soort met veel grapjes en plaatjes, De Drakenoppasser of Roald Dahl, maar natuurlijk ook de informatieve.

Zoals deze:

Of deze:

Of zoals vorige keer toen oudste zijn huiswerk beneden had gemaakt en hij het BINAS boek  te pakken had gekregen:

Jong kind met BINAS boek

De grote kleine wetenschapper en de BINAS

Er ging een wereld voor hem open. Wat was dát tof!

Ik denk dat dit wel een kind dat graag wat verder leert. Maar als ik het zo voorzichtig inschat wordt het eerder natuurkunde dan Nederlandse literatuur.

Share on
Previous Post Next Post

Lees ook