Klussen in Coronatijd – muurverf over het behang

Onze eerste klus, de keuken herstellen en de keukenkastjes opnieuw verven stond al gepland lang voordat er sprake was van Corona en lock-down. Maar omdat het nu eenmaal niet zo goed is voor de verf als de temperatuur (in de schuur) te laag is zijn we pas in het voorjaar begonnen.

En wij waren niet de enige. In de lock-down mochten mensen dan wel niet uit eten, op vakantie of bij vrienden op bezoek, maar de rijen bij de bouwmarkten waren gigantisch en de schappen vaak leeg. Niet zo gek natuurlijk, iedereen zat thuis tegen die verouderde keuken of gaten vertonend laminaat aan te kijken en vond nog een plekje in de tuin waar wel een lekkere luie stoel paste. En omdat er opeens veel meer tijd overbleef nu reistijd was weggevallen (ik houd het even positief, er waren ook andere scenario’s natuurlijk…) lag het voor de hand dat er veel geklust zou worden in huis en tuin.

Dus toen de keuken klaar was begonnen we aan het dakterras. Vanuit mijn kantoor thuis waar ik elke dag zat keek ik op een stuk dak waar niet zo veel te beleven was. Daar konden wel wat tegels, wat vogelvoederhuisjes en vooral meer planten op. De fijn loungestoel is overigens nog steeds niet gevonden, maar die komt ook nog wel. Ook bouwde man een houten terras in de tuin waar we heerlijk onder de platanen kunnen loungen.

Er was tussendoor al een bureautje voor de jongste aangeschaft en in elkaar gezet en een nieuw rek in de tuin voor nóg meer potten. Maar nu ook de middelste vrij was van school werd het tijd een lang gekoesterde droom van haar in vervulling te laten gaan: de kleuren van de muren van haar kamer moesten helemaal anders! Zo’n 20 jaar terug vonden man en ik het zilverkleurige gecombineerd met blauw behang wel erg leuk. Zij wil het anno nu natuurlijk helemaal strak en licht in één witte kleur.

muurverf over behang
Verven over het behang

En dus ruimde we uit. En uit. En uit… Tot de hele gang en de kamers van beide broers vol stonden met dozen en bankjes en bureau’s en de complete verzameling strip- en science fiction boeken van papa die nog steeds op haar kamer stond. En huurden we een steiger, om ook de bovenste randjes op 4 meter hoog te kunnen verven. Na een primer over het behang te hebben gesmeerd (zodat de verf goed pakt op het behang) en daar over heen weer twee lagen RAL 9010 muurverf, zijn alle muren weer fris wit. De kamer is lekker opgefrist en ontzettend veel lichter! En nu gaat dochter op zoek naar veel nieuwe accessoires en plantjes om de boel nog wat verder op te leuken.

Wat staat er op jouw verlanglijstje om nog te doen aan huis of tuin?

6 reacties
 1. Liesbethblogt zegt

  Het lijstje is lang, te lang. Maar in de slaapkamer heeft Vriendjelief wel heel mooi de koven gemaakt toen ik daar om vroeg. Het knapt wel lekker op met een laagje verf.

 2. Nicky zegt

  Heerlijk, zo’n lichte kamer. Hier laten de plakplintjes op het laminaat los. Die moet ik vast plakken. Maar dat moest ver voor Corona al en ik vrees dat dat na Corona nog steeds moet. Ik kijk er niet naar uit, zeg maar.

 3. Mrs. T. zegt

  De buitenmuren van de garage schilderen.

 4. Naomi zegt

  Heerlijk, als je je huis zo langzaam maar zeker ziet opknappen. Ik ben niet zo van het klussen, maar kocht vorige week wel nieuwe eettafelstoelen en nieuwe fauteuils. Ik vind het echt lekker, even een beetje ‘nieuw in huis’.

 5. nicole zegt

  Ehm… ik weet het niet zo goed. Ik ben eigenlijk gewoon net zo druk met bloggen als anders, en heb helemaal geen nieuwe vrije tijd.

 6. Saskia zegt

  Heerlijk bezig dus! Wij zijn vooral bezig met alle kamers goed op te ruimen en te herorganiseren. Ook staat de keuken met een nieuwe afzuiger en tegeltjes op de planning en de wc. Maar het lijstje gaat nog wel een aantal jaren door, maar dit gaan we in afzienbare tijd doen 🙂

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet getoond op de site

Dank je wel!