Liefdeskoppels in series: het moet wel kloppen

Kijk jij ook wel eens series over liefdeskoppels, op Netflix of waar dan ook? Ik wel, soms. Mijn dochter vaak. Maar laatst was ze gestopt met volgen van die serie omdat ze de twee hoofdpersonen zó niet vond matchen. Het meisje vond ze lief en mooi, maar de jongen was een engerd. En dat hoorde niet bij het verhaal, maar ze vond de acteur in kwestie gewoon ehm, nogal niet aantrekkelijk.

En zoals mijn dochter zegt: het moet wel kloppen, met een stelletje. Ik ben daar eens over gaan nadenken, en inderdaad. Het is waar.

Voor mij is het absoluut geen voorwaarde dat acteurs “knap” moeten zijn en alles er gelikt uit moet zien. Integendeel. Maar het ligt natuurlijk ook een beetje aan het genre en soort film. En inderdaad, het moet kloppen. Ik kan nog geloven dat de Beauty op de Beast viel, en dat de twee doodgewone pubers uit “The end of the f*cking world” elkaar aantrekkelijk vonden. Maar als de beide hoofdpersonen zogenaamd heel knap moeten zijn en die ene trekt je aan maar die ander een eigenschap heeft die je netvlies maar blijft irriteren omdat je steeds naar die (neus/oren/tanden/kaaklijn/haargrens) moet kijken, dan is dat gek. Al zal ook dat wel een kwestie van persoonlijke smaak zijn.

Ik een boek is het anders, want dan vul je zelf veel in je hoofd in over de personages. Zo was ik zelf dus behoorlijk teleurgesteld in (ik ga nu heel veel dames op hun ziel trappen, sorry alvast daarvoor) Jamie van Outlander. Ik had het boek gelezen en zag een flink stoere roodharige man voor me in mijn fantasie. Dat roodharige klopte. Verder vond ik hem nogal een melkmuiltje. (In de latere seizoenen trekt hij bij, moet ik zeggen. Denk dat hij nog wat jaartjes moest rijpen..) Claire was wel oké, dus ja, dat helemaal verliefd opkijken tegen zo’n melkmuil, dat voelde voor mij als kijker een beetje raar.

In Poldark, ook historisch drama, vind ik de stoere hoofdrolspeler Ross juist wel een aantrekkelijk ruige man, prettige stem ook. In de eerste aflevering werd daar femme fatale Elizabeth als zijn lover naar voren geschoven, daar had ik het ook niet zo mee, qua gezicht. Gelukkig trok Ross zelf ook bij. Demelza en Ross zijn wel een lust voor het oog. En de slechterik heeft (of trekt) echt een gezicht waar mijn haren recht van overeind gaan staan. Goed gedaan dus.

Herkenbaar? Welk “stelletje” vind jij echt niet kunnen? 

14 reacties
 1. Lenthe zegt

  Sowieso zijn liefdeskoppels op tv vaak erg stereotype. Twee jonge, knappe, witte mensen, bij voorkeur een man en een vrouw. Waar zijn toch de oudere stellen, de lhbti-stellen, de zwarte stellen, de gemixte stellen, de aziatische stellen, de stellen waarbij de een in een rolstoel zit of een andere beperking heeft(zonder dat het meteen een oh-zo-zielig film is), de Indiaase stellen.
  Wat niet wil zeggen dat ik niet geniet van een leuk wit jong stel, of dat we in elke serie een ‘excuustruus’ nodig hebben, maar een diverser beeld zou ik wel echt tof vinden.

  1. Saralien zegt

   Waar!!

 2. Ilona zegt

  Bij die serie Dertigers hebben ze wel erg hun best gedaan om “correct” over te komen qua mix en match. En verder vond ik de “stellen” in Oogappels ook wel ok al vond ik Merel wat minder bij Erik passen maar niet kunnen gaat dan weer te ver. Leuk onderwerp overigens!

  1. Saralien zegt

   Beide series ken ik niet.. voor dertigers wel heel veel (te veel) reclame…

   1. Anne J. zegt

    Oogappels is echt leuk voor ouders van pubers., ik keek er met mijn eigen pubers naar. Goede acteurs ook. Te zien bij de NPO.

    Anne J.

    1. Saralien zegt

     Ik ga het proberen! Vrees dat mijn pubers weigeren

 3. Mrs. T. zegt

  JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. zo ongelooflijk eens met jouw Jamiemening: https://www.triltaal.nl/2016/01/29/top-10-hunks-voor-oude-vrouwen/ daar staat een foto van mijn Jamie!

  1. Saralien zegt

   Oja, heerlijk logje was dat. Grappig om weer terug te lezen. Ik ben het nog helemaal eens met mijn commentaar toen ook…

 4. nicole zegt

  Oh, ik snap wat je bedoelt met Jamie! Die moet ongewassen en ongeschoren blijven anders vind ik hem niet leuk en is hij inderdaad een melkmuil.

  1. Saralien zegt

   Dat kan een baard niet verdoezelen hoor, hahaha.

   1. nicole zegt

    Nou bij Jamie heel aardig Saralien. Ik vond hem best oké toen hij groezelig en baardig was. Maar in het tweede seizoen is het fris en geschoren en knapte ik compleet af.

 5. Naomi zegt

  Nooit zo bij stilgestaan eigenlijk. Ik vind bij boekverfilmingen eigenlijk altijd álles tegenvallen. Bij andere series neem ik het gewoon zoals het komt.

 6. Villasappho zegt

  Ik lees dat soort boeken niet en dat soort films ook niet echt. Ik vind slecht toneelspelen een reden om een serie af te zetten.

 7. Rietepietz zegt

  Lees te weinig om er iets over te zeggen en films zie ik al helemaal nooit. Maar in grote lijnen zou ik zeggen, er moet uitstraling zijn en aantrekkingskracht. Dat heeft niet eens veel te maken met “mooi” maar wel alles met persoonlijke smaak.

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet getoond op de site

Dank je wel!