Van behaarde holbewoner tot verzorgde gentleman

Tips en tricks voor klein of groot onderhoud

De tijd dat enkel vrouwen zich om hun persoonlijke verzorging bekommerden, is voorbij! De hippe man zit strak in het pak, besteedt tijd aan zijn coupe en heeft geen lijfgeur.

Vaderdag zit er aan te komen denk ik, want ik kreeg dit leuke boekje onder ogen: Man/ual, eerste hulp bij mannenverzorging:

 

In dit boek komt het hele lichaam aan bod, van kop tot teen, zodat elke man in geen tijd transformeert van behaarde holbewoner tot verzorgde gentleman. Diverse onderwerpen komen aan bod. Natuurlijk het onderwerp gezichtsbeharing en scheren, maar ook kleding en huid, basic verzorging, tattoos, voeding, sport…  Het staat vol met  uitleg, praktische tips en tricks maar ook leuke weetjes – zoals deze:

In het Pruisisch leger in de 18e eeuw was gezichtsbeharing voor de soldaten verplicht. Was een baard of snor om een of andere reden niet zomaar mogelijk dan moesten ze er eentje met potlood tekenen.
Het boek is geschreven door Gilles Van Bouwel. De kijkers van de Belgische versie van Wie is de Mol zouden hem zeker moeten kennen (hij was De Mol). Hij is bijgestaan door verschillende specialisten zoals een pedicure, barbier en dermatoloog.

Mijn conclusie

Het boek Man/ual, eerste hulp bij mannenverzorging is een prima boek om te kopen of te geven. Het is goed leesbaar, mooie graphics en layout. Het boek ziet er in ieder geval prima uit. Nu mijn man nog 🙂 Haha, nee hoor schat, grapje, jij ziet er ook prima uit, en het liefst zonder baard wat mij betreft. Beter voor mijn huid.

Of het een boek is dat ik cadeau zou geven aan de vijftig plusser weet ik niet. Het is natuurlijk niet allemaal nieuw, ik denk dat men op deze leeftijd prima weet hoe of wat en de gewoontes op het gebied van persoonlijke verzorging niet snel zal veranderen. Maar misschien de wat jongere generatie wel.

Is jouw man geïnteresseerd in wat extra persoonlijke verzorging?   

8 reacties
 1. Villasappho zegt

  Ik heb geen man van de bijzondere kleding maar daar krijg ik een heerlijk schone vent voor terug. Soms ruik ik van die mannen voorbij lopen en dan vraag ik em af of de partner ernaast gewend is geraakt eraan of het gewoon niet interesseert.

  1. Saralien zegt

   Hé gadverdamme, nee, zou ik ook niet waarderen.

 2. Nicky zegt

  Mijn verkering is gelukkig erg schoon op zichzelf. Gebruikt ook áltijd eau de toilette, zelfs als-ie nergens heen gaat. En hij heeft – gelukkig – geen baard. Maar echt heel overdreven (zoals mijn ex die zijn haar verft, hihi) hoeft voor mij ook weer niet.

  1. Saralien zegt

   Haha, het is duidelijk waaróm het je ex is 🙂

 3. Naomi zegt

  Lijkt me wel een grappig boekje om aan één van de broers cadeau te doen. Niet omdat ze het nodig hebben, maar juist omdat ze zo ijdel zijn;).

  1. Saralien zegt

   Een beetje ijdel moet je wel zijn om dit boek echt te waarderen ja…

 4. nicole zegt

  Totaaaal niet. Hij loopt het hele jaar door in Birkenstocks met sokken, en draagt houthakkers overhemden van de Duitse keten Kik. Need I say more?

  1. Saralien zegt

   Ik heb wel ongeveer een beeld Nicole 🙂 Misschien is het boekje een eye-opener voor hem, hahaha.

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet getoond op de site

Dank je wel!