Follow:

Nog 1 nachtje slapen…

… en dan….

Is het Black Friday ja. Maar dat bedoelde ik niet. Dat begint stiekem misschien eigenlijk ook al iets vóór het slapen gaan…

Black Friday

Ja, dan is het Black Friday. De enorme uitverkoop voor kerst, overgewaaid uit Amerika. Nu ook in Nederland bij allerlei winkels flinke kortingen. Dus áls je iets nodig hebt… Ik ben zelf meer van de a la minute spontane aankopen, maar soms is het slim om van te voren na te denken. Zo weet ik dat dochter vanaf de lente zal gaan tennissen (eindelijk – ze heeft eeuwen op de wachtlijst gestaan!) en dus moeten we de komende tijd op zoek naar een racket, en kleding, en vooral tennisschoenen. Dat zou dus zomaar nu even een goede koop kunnen zijn.

Tv

En dan die tv…  Wij hebben een leuke tv, mooi beeld en zo. Van een A merk. Een van de eerste met weet ik het wat voor technologie, een jaar of wat geleden. En dat is gelijk het probleem, want hoewel het beeld prachtig is, is de software erachter waardeloos. Wij kennen inmiddels zijn gebruiksaanwijzing, maar dan nog word je er wel eens heeeeeeel erg moe van. En op te voeden is het kreng ook al niet, het lijkt er alleen maar slechter op te worden, zijn gedrag.

Ten eerste duurt het een eeuwigheid minuut na aanzetten voor hij “luistert” naar onze commando’s via de afstandsbediening. (Dus zorg altijd dat hij zacht en op een normaal net staat als je hem ’s avonds uitzet anders zit je de volgende dag soms met een huis vol kinderen heel genante tv op hoog volume te kijken. En dan hébben we niet eens een pornozender, maar rtl-zoveel kan behalve de darts van ’s avonds overdag soms hele rare dingen laten zien. Al was het maar die overdag-tv met de verlopen astrologiemevrouw…)

Ten tweede is de reactietijd ook te traag om er leuk met de Nintendo Wii U op te spelen. Boven, op de kinderkamer deed hij het oke met een klein oud tv-tje. Nu we de spelcomputer naar beneden hebben verplaatst zodat niet 1 maar 3 kinderen met vriendjes er op kunnen spelen doet ‘ie het opeens niet meer zo goed. Mario buldert op een afgrond af, ik stuur, maar zijn stuurtje gaat pas een seconde later om, als hij al lang in de afgrond ligt. Frustrerend.

Ten derde weigert de tv gewoon soms spontaan. Wil hij niet op Netflixx. Of op een andere zender. Zit je middenin een spannende film schakelt hij spontaan Netflixx uit en gaat naar een of ander voetbalprogramma op tv. Zet je het geluid uit gaat de hele tv uit. Moet je hem helemaal uit en weer aan zetten, via knopje x naar menuutje y, drie keer een rondje op één been met je hoofd onder je oksel, schietgebedje doen en vooral niet te vaak op de andere knopjes van de afstandsbediening drukken… en als je geluk hebt doet hij het dan weer.

Nou schijnen die smart-tv’s helemaal niet zo heel duur meer te zijn (vergeleken bij vroeger). En zeker niet in de Black Friday sale. Mijn man zit dus vanavond om 23.55 al klaar zit achter zijn pc om er als eerst bij te zijn als BOL.com zijn Black Friday aanbiedingen loslaat. Vorig jaar deed een of andere spelcomputeraanbieding het zo waanzinnig goed dat het in 5 minuten uitverkocht was. Dat gaan we nu meemaken. Een nieuwe tv, geen A merk meer, of in ieder geval niet het A merk dat we nu hebben. Ik heb de ballen verstand van techniek, dus man zoekt het maar uit. (Zoals een goede man betaamt weet hij ook waar ik blij van word.) En wie weet een nieuwe Nintendo Switch voor de kinderen erbij…  Het is tenslotte bijna Sinterkerst.

Nog 1 nachtje slapen en dan….

Maar er is nog iets. Wat? Morgen. Morgen wordt me/jullie alles duidelijk.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like