Follow:

Na Bohemian Rhapsody nu Rocketman en Yesterday

De film Bohemian Rhapsody heeft een diepe indruk achtergelaten, nog wekenlang zat het allemaal in mijn hoofd.

Er lijkt meer op dit front aan te komen. Een film over het leven van Elton John, en een film met muziek van The Beatles. Ik ben benieuwd. Ben gek op muziekdocumentaires, met oude beelden, het verhaal achter de band en de muziek. Een al te geromantiseerde film, zou dat wat zijn, vraag ik me dan altijd af? Ik ben blij dat ik in het geval van Bohemian Rhapsody toch ben gaan kijken. Vond het geweldig. Ben nu ook benieuwd naar de andere twee.

Rocketman – Elton John

Vanaf 30 mei draait Rocketman in de bioscopen.

Rocketman is een musical fantasy gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest Elton John in het begin van zijn muziekcarrière. Taron Egerton (mogelijk bekend van Kingsman: The Secret Service en Sing) speelt Elton John.

In de film komen de meest geliefde nummers van Elton John voorbij, allemaal dus gezongen door hoofdrolspeler Taron Egerton. ROCKETMAN vertelt het inspirerende verhaal over een small-town boy die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur.

“Elton said I don’t think I have heard anyone sing my songs better than Taron.” Giles Martin, Music Producer

“Taron is actually singing in the film and he’s so convincing.  His voice is incredible.” Dexter Fletcher, Director

Verder o.a. met Jamie Bell (Billy Elliot, King Kong) als tekstschrijver en schrijfpartner Bernie Taupin, Richard Madden (Game of Thrones) als John Reid, zijn eerste manager, Bryce Dallas Howard (Jurassic World: Fallen Kingdom) als Eltons moeder Sheila Farebrother en Celinde Schoenmaker als Renate Blauel, de vrouw met wie hij vier jaar getrouwd was.

Geregisseerd door Dexter Fletcher.

Yesterday

De andere film is gebaseerd op de muziek van The Beatles. Yesterday is geen nagespeeld levensverhaal, maar een verhaal over een minder succesvolle muzikant die opeens wakker wordt in een wereld waar hij de énige is die ooit van de Beatles en hun nummers gehoord heeft. Je kunt je voorstellen dat hij best wel succes heeft als hij opeens “Yesterday” of een andere Beatle hit ten gehore brengt…

Zie hier het voorstukje.

Oscarwinnend regisseur Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Steve Jobs, Trainspotting) werkt samen met succesvol scenarioschrijver Richard Curtis (Love Actually, Notting Hill) voor deze nieuwe comedy van Working Title met o.a. Lily James (Mamma Mia! Here We Go Again, Baby Driver), Himesh Patel (BBC’s EastEnders, Damned) en Kate McKinnon (TV’s Saturday Night Live, The Spy Who Dumped Me).

Vanaf 27 juni in de bioscoop.

Mij lijkt deze eigenlijk het leukst. Ik houd van de muziek van de Beatles, het lijkt een vrolijke film en hoofdrolspeler Himesh Patel heeft mijn sympathie wel als ik deze voorstukjes zo bekijk. Maar ik ga ze allebei bekijken. (U hoort nog van ons…)

Wat denk jij? Wil jij één van deze films of misschien allebei gaan zien in de bios?

Share on
Previous Post Next Post

Lees ook