Sinterklaas met surprises enzo

Het is weer Sinterklaasweek (de Sinterklaasweken) in Nederland. Vanochtend de jongste naar school gebracht met een haai in vuilniszak (met cadeautjes in zijn buik). Morgen is het feest daar en dan zal ik hem ook weer op moeten halen denk ik, gezien het formaat van de surprises waar de andere ouders mee liepen te sjouwen.

Afgelopen weekend hebben wij het thuis gevierd in familiekring. We hadden twee groepen, eentje die geen surprises wilde maken (gedicht optioneel) en eentje die dat wel wilde. Man en ik zaten natuurlijk in de “wel”groep. Heerlijk om me weer even uit te leven met lijmpistool, karton, ijsstokjes, haakkatoen (voor de gehaakte klimpant tegen het huis dat woningzoekende nicht mocht ontvangen) en foto’s van het social media account van degene die ik had getrokken…  In plaats van een gedicht (ben ik niet zo goed in) had ik er een website bij gemaakt waar de persoon in kwestie haar eigen huis mocht uitzoeken (en zoooo toevallig, alleen dat huis dat ik had gemaakt van karton stond natuurlijk nog te koop…). Ik heb dagen van te voren zelf al lol gehad, en de pakjesavond was natuurlijk super.

Broer had een lied gecomponeerd met voor elke aanwezige een couplet op maat, dat hij zong en speelde op gitaar. Mijn man kreeg een enorm chocoladehorloge dat om het cadeau zelf heen was gemaakt. Knap hoor. Een prachtige oven kwam er voorbij, man had een geweldig strakke maar iets groot uitgevallen formule-1 auto geknutseld, er was een hele grote sleutel… Veel mooie gedichten, veel creativiteit.

Ook de persoon die mijn lootje had getrokken en een surprise voor me had gemaakt was via via op mijn facebookaccount aangeland en had me verrast met een enorme fotolijst met lampjes en foto’s die ik ooit had gepubliceerd. Alleen mijn eigen gezicht had hij niet kunnen vinden, hahahah. Wel de poes, mijn tenen, kind op springkussen…

Het was erg gezellig, de hele familie bij elkaar. Veel grappen natuurlijk en veel lol om veel flauwe dingen, maar dat hoort erbij.

Hebben jullie nog iets aan de Sint gedaan?

5 reacties
 1. Naomi zegt

  Heerlijk! En ik vind jouw vervanging voor een gedicht zo goed dat ‘t je vast vergeven is dat er niet gedicht werd;).
  Ik heb vanavond nog een heerlijk avondje tegoed. Zin in!

 2. Mrs. T. zegt

  Leuk jullie sinterklaasfeest. Hier uiteraard ook pakjesavond gevierd afgelopen donderdag met surprises, gedichten en een boel cadeautjes. Een van de leukste avonden van het jaar wat mij betreft.

 3. Villasappho zegt

  Geen Sinterklaasfan hier en surprises maken vind ik zo vreselijk. Dat hebben jullie dus heel goed opgeknapt! Gelukkig hoeven we hier niks en dat is prima.

 4. Rietepietz zegt

  Geweldig dat huis! Ze mogen er trouwens allemaal zijn, dát zijn de betere surprises.

 5. nicole orriens zegt

  Nee, omdat de kinderen niet allemaal thuis konden zijn. Daarom doen we dan maar een cadeautje onder de kerstboom.

  Dat huis vind ik geweldig. Ik zou er zo in willen wonen.

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet getoond op de site

Dank je wel!