Follow:

Sneeuw

Wat een weer deze week, zo’n echte koude Hollandsche winter hebben we lang niet gehad! Sneeuw, kou, glad. De ijsberen zaten in mijn voortuin.

Zoonlief had op school een mooi cadeau gekregen: een grijper om sneeuwballen mee te maken. De hele kerstvakantie werd alles gegrepen: knuffels, zijn “putty”, zelfs zijn moeders vetrollen. En toen, eindelijk, een paar dagen terug, kwam de sneeuw. In het allereerste laagje werd natuurlijk direct gespeeld, er werden sneeuwballen van gemaakt, een poging tot sneeuwpop.

 

De sneeuwballenmaker

De sneeuwballenmaker

Ook de tieners deden mee, ook die vonden het nog wel even leuk in de sneeuw te spelen en dochter heeft een prachtige fotoreportage gemaakt in die witte wereld met dat mooie licht. Van broer, van het landschap, van zichzelf en van mij. Want ik moest van haar een nieuwe profielfoto. Helaas is de camera daar nét wat te scherp voor, en het sneeuwlicht ook al. Mens, wat een craquelé, wat een onderkin, neushaar en onderkin. Maar dat voor een ander blogje. 

Levitatie

Levitatie

Het was mooi, het was leuk, maar de eerste nieuwigheid is er van af. Beide tieners zijn van hun fiets afgevallen in die gladde bocht voorbij ons huis. Met de auto is het niet leuk om te rijden, die wandeling door de sneeuw laatst was wel bevallen dus ook richting supermarkt ging ik maar even lopen. Op de stille weg voor ons huis, zo dacht ik, want de stoep is zo glad. En voor ik het wist lag ik dus ook. Grappig hoe snel je als 50-er opeens bent als je overeind komt na zo’n blunder en doorwandelt alsof er niets is gebeurt.

Kortom, de leden van onze familie die ouder zijn dan 10 zijn er klaar mee, met de sneeuw. Wanneer gaat het dooien?

Share on
Previous Post Next Post

Lees ook