Follow:

Vanavond eten we….. Stoofperen!

 

Stoofperen? Dat kennen de vriendjes van mijn kinderen niet. Is dat lekker?

Nou ehh… wij vinden van wel ja.

 

Ik haal de schil (en meestal een stukje van mijn vingertop of nagel ook)

er af met de dunsnijder.

Stoofperen

Steeltje er af, in vieren delen en zoveel mogelijk klokhuis er uit snijden.

Ik weet dat mensen ze met klokhuis en schil koken, maar daar doen onze kinderen niet aan mee.

Stoofperen

In de pan en laten koken!

Stoofperen

Koken ze, dan voeg je kaneel, eventueel rode wijn of port, een

(als het aan mijn man ligt een flinke scheut) suiker toe.

Deksel op de pan, vuur laag en stoven maar!

Stoofperen

Af en toe even roeren. Na een uurtje of twee waren deze peren lekker zacht.

Gas uit, vanavond eten. Koud (mijn voorkeur) of weer

wat opgewarmd (als het aan mijn man en kinderen ligt).

Stoofperen

Met wat vlees en ovenfriet erbij dit keer. Een lekkere biefstuk en

aardappelpuree en/of rode kool is ook heel lekker.

Stoofperen

Dit is een succesnummer bij ons in huis. Het is even een werkje, maar

het huis ruikt heerlijk en twee van de drie kinderen en wij ouders smullen er van.

 

Share on
Previous Post Next Post