Stoofperen? Dat kennen de vriendjes van mijn kinderen niet. Is dat lekker?
Nou ehh… wij vinden van wel ja.
Ik haal de schil (en meestal een stukje van mijn vingertop of nagel ook)
er af met de dunsnijder.
Steeltje er af, in vieren delen en zoveel mogelijk klokhuis er uit snijden.
Ik weet dat mensen ze met klokhuis en schil koken, maar daar doen onze kinderen niet aan mee.
In de pan en laten koken!
Koken ze, dan voeg je kaneel, eventueel rode wijn of port, een
(als het aan mijn man ligt een flinke scheut) suiker toe.
Deksel op de pan, vuur laag en stoven maar!
Af en toe even roeren. Na een uurtje of twee waren deze peren lekker zacht.
Gas uit, vanavond eten. Koud (mijn voorkeur) of weer
wat opgewarmd (als het aan mijn man en kinderen ligt).
Met wat vlees en ovenfriet erbij dit keer. Een lekkere biefstuk en
aardappelpuree en/of rode kool is ook heel lekker.
Dit is een succesnummer bij ons in huis. Het is even een werkje, maar
het huis ruikt heerlijk en twee van de drie kinderen en wij ouders smullen er van.
Hmm ik krijg er zin in!
Heerlijk stoofpeertjes! Ik doe er ook weleens een scheut glühwein bij ipv rode wijn.
Het werd vroeger bij ons thuis inderdaad ook als groente gegeten. Later alleen nog als toetje! Zelf maak ik ze nooit meer klaar!
Wat een bijzondere combinatie! Mijn man maakt ook vaak stoofpeertjes maar die eet ze dan gewoon los als snack. Zelf ben ik er geen fan van.
dat gaat bij ons ‘s ochtends door de havermout of yoghurt, alleen met kerst staat het bij het avondeten op het menu