Vanavond eten we….. Stoofperen!

 

Stoofperen? Dat kennen de vriendjes van mijn kinderen niet. Is dat lekker?

Nou ehh… wij vinden van wel ja.

 

Ik haal de schil (en meestal een stukje van mijn vingertop of nagel ook)

er af met de dunsnijder.

Stoofperen

Steeltje er af, in vieren delen en zoveel mogelijk klokhuis er uit snijden.

Ik weet dat mensen ze met klokhuis en schil koken, maar daar doen onze kinderen niet aan mee.

Stoofperen

In de pan en laten koken!

Stoofperen

Koken ze, dan voeg je kaneel, eventueel rode wijn of port, een

(als het aan mijn man ligt een flinke scheut) suiker toe.

Deksel op de pan, vuur laag en stoven maar!

Stoofperen

Af en toe even roeren. Na een uurtje of twee waren deze peren lekker zacht.

Gas uit, vanavond eten. Koud (mijn voorkeur) of weer

wat opgewarmd (als het aan mijn man en kinderen ligt).

Stoofperen

Met wat vlees en ovenfriet erbij dit keer. Een lekkere biefstuk en

aardappelpuree en/of rode kool is ook heel lekker.

Stoofperen

Dit is een succesnummer bij ons in huis. Het is even een werkje, maar

het huis ruikt heerlijk en twee van de drie kinderen en wij ouders smullen er van.

 

5 reacties
  1. villasappho zegt

    Hmm ik krijg er zin in!

  2. Sandra zegt

    Heerlijk stoofpeertjes! Ik doe er ook weleens een scheut glühwein bij ipv rode wijn.

  3. Rietepietz zegt

    Het werd vroeger bij ons thuis inderdaad ook als groente gegeten. Later alleen nog als toetje! Zelf maak ik ze nooit meer klaar!

  4. nicole zegt

    Wat een bijzondere combinatie! Mijn man maakt ook vaak stoofpeertjes maar die eet ze dan gewoon los als snack. Zelf ben ik er geen fan van.

  5. pieke zegt

    dat gaat bij ons ‘s ochtends door de havermout of yoghurt, alleen met kerst staat het bij het avondeten op het menu

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet getoond op de site

Dank je wel!