The Sims – the game bestaat 20 jaar

Architect, stylist en modeontwerper vanachter je laptop

Ze bestaan al 20 jaar: het computerspel The Sims. Een “iconische levenssimulatiegame” zeggen ze zelf, ik zou zeggen een leuk digitaal poppenhuis waar je zelf zowel de poppen als de omgeving mag ontwerpen. Ik vond het vroeger zelf al ontzettend leuk, nu speelt mijn dochter het, al een paar jaar. Ze “ontwerpt” mannen en vrouwen, kiest het uiterlijk zo dat er mooie baby’s geboren worden, richt prachtige huizen in of doet een challenge (“gebruik alleen roze objecten bij de inrichting van dit landhuis” of “maak een volledige huiskamer op zo klein mogelijk oppervlak”)  samen met een vriendin – via Whatsapp.

De Sims 20 jaar

En nu bestaan De Sims gewoon al weer twintig jaar! Ik lees:

We vieren twee decennia aan creativiteit, diversiteit en een bloeiende community.
Simmers, pak een Zilte Lama, spring in je nieuwe 20e verjaardag bubbelbad* en hef je glas voor een toost!

Sinds De Sims in 2000 voor het eerst werd uitgebracht, hebben spelers over de hele wereld hun perfecte huizen ontworpen, unieke Sims gemaakt en hun eigen verhalen verteld. Het team van Maxis Studio heeft een speciale infographic samengesteld met leuke weetjes over alles wat spelers de afgelopen twintig jaar hebben gedaan: inclusief het maken van meer dan 1,6 miljard Sims, het bouwen van meer dan 575 miljoen huishoudens en meer dan 1,3 miljard O jaa’s! Dat zijn indrukwekkende cijfers… en een paar heel drukke Sims!

Sims merchandise te koop - zoals deze mok
Sims merchandise te koop – zoals deze mok

Een feestje met cadeaus

Als onderdeel van dit gedenkwaardige verjaardagsfeestje, kunnen Sim spelers op elk platform het feest meevieren door een duik te nemen in het speciale 20e Verjaardag Bubbelbad. Ga lekker zitten, relax en haal herinneringen op met dit nieuwe in-game item.

Hier lees je de blog met alle details met alle details over de festiviteiten.

Heb jij The Sims wel eens gespeeld? 

2 reacties
  1. Saskia zegt

    Oh ja de Sims. Veel uren speelplezier van gehad<3

  2. nicole zegt

    Nee, ik heb het geloof ik een keer geprobeerd maar ben vrij snel afgehaakt. Ik lees toch liever een boek dan.

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet getoond op de site

Dank je wel!