Thuiswerken – maar dan anders

Thuiswerken. Als eigen baas zo normaal, nu, sinds ik weer fulltime voor een opdrachtgever werk en buitenshuis bij de klant op kantoor zit vooral een wens. Ik zou graag één van de vier dagen, of af en toe dat ene uurtje om nét wat makkelijker het gezin draaiende te kunnen houden de mogelijkheid hebben om thuis het een en ander te doen. Wat in mijn functie echt geen probleem moet zijn. Nu moet ik namelijk steeds vrij nemen, of schuiven met mijn tijden omdat er altijd wel een kind onder begeleiding naar een medische specialist moet, we een gesprek op school hebben. Voor de jongste is er niet altijd iemand thuis om de deur open te doen. En zijn het de kinderen niet dan moet de wasmachineafvoerontstopper wel langskomen of ben ik gewoon het kantoorgeruis even zat en wil ik in alle stilte kunnen werken aan een ingewikkeld probleem. Een paar uurtjes thuis lijkt mij ideaal. Bijkomend voordeel is dat ik dan ook even géén panty aan hoef…

Be careful what you wish for, blijkt maar weer… Zo had ik het ook niet bedoeld… alle dagen thuis, en dan vooral ook iederéén?! Maar goed. (Lees verder).

Het zat er wel aan te komen, maar door de hele Corona toestand raakte een en ander natuurlijk in versnelling. Opeens had ik binnen no-time een account en kon ik mijn zakelijke laptop inrichten om waar dan ook te werken.

Op zich gaat dat prima, maar lang op een laptop werken is natuurlijk niet echt fijn zonder toetsenbord en scherm. Zeker niet als dat voor acht uur per dag is, voor wie weet hoeveel weken achter elkaar…. Van die dingen dus die ik thuis wel heb, maar die aan mijn vaste privé desktop pc hangen – waar ik dit soort blogjes mee maak, de rekeningen mee betaal en meer, nadat ik uitgewerkt ben voor de klant…

Een switch, moest ik hebben. Wist mijn echtgenoot. Niet elke keer in moeilijke hoeken onder mijn bureau kruipen om stekkers in andere gaten te steken, maar gewoon lekker een knopje omzetten. Van de weeromstuit bestelde ik gelijk maar een nieuw, schoon en ergonomisch toetsenbord en een muis zonder vette randjes. In het wit, want ik wil er wel stylish verantwoord bij zitten. En over zitten gesproken, die kruk, dat is het ook niet als ik na de Corona-chaos zónder hernia weer naar buiten wil. Dus heb ik nu ook een serieuze directeursstoel die alle kanten me me mee kan buiten en draaien en me heerlijk ondersteund als ik naar NPO start series kijk aan het werk ben. (De stoel is uitvoerig, zelfs voordat de doos werd uitgepakt, getest door diverse leden van de familie…)

Ik ga de komende periode keihard aan het werk, ongestoord meters maken zonder afleiding.

Gelukkig hoor ik net dat het kabinet me daar hoogstwaarschijnlijk nog wat extra hulp bij gaat geven. Alle kinderen krijgen straks vrij van school om hun ouders die thuis achter de beeldschermen zitten te kunnen voorzien van uitgebreide huisgemaakte lunches en ontspannende rugmassages…

Het zal mij benieuwen.

10 reacties
 1. Naomi zegt

  Succes thuis, inclusief pubers. Netflix to the rescue?;)

  1. Saralien zegt

   Ja zeker! Lang leve het internet. Maar hopelijk niet de héle dag… Bovendien is de jongste nu net weer te klein om dat lang leuk te blijven vinden.

 2. Rianne zegt

  Ik ben blij met het extra beeldscherm maar begin ondertussen te wennen aan het laptop toetsenbord. Het is niet anders. Ik ben blij dat thuiswerken een optie is.

 3. Mrs. T. zegt

  Ik werkte al vrij regelmatig thuis en nu dus al een week. Log gewoon via de eigen pc en codes in.

 4. Nicky zegt

  Van de nood een deugd maken! Dat doe je goed. Hier nog een thuiswerker. Ik weet nu weer waarom ik zo graag werk. Ik mis het onder de mensen zijn nu al.

 5. nicole zegt

  Ja, nu ben je zelfs verplicht om thuis te werken… Maar met de kinderen erbij zal het vast niet makkelijker worden. Hoe vergaat het je nu?

  1. Saralien zegt

   Op zich goed hoor. Ik heb mijn eigen kantoortje waar ik me kan terugtrekken. Wel ga ik natuurlijk af en toe kijken hoe de kinderen het maken. Gelukkig is het heel makkelijk om thuis net even op wat andere uren nog wat extra te werken, zodat al met al, ondanks de afleiding tussendoor, er waarschijnlijk meer uren worden gemaakt dan op kantoor 🙂 De valkuil van de thuiswerker… Maar ik doe het graag.

 6. Anne J. zegt

  Je kent vast wel de stukjes van Japke-d Bouma, die zeer voor thuiswerken is (en anti de kantoortuin) maar dan wel zonder man en kinderen thuis……
  https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/17/thuis-werken-met-je-familie-dat-is-de-hel-a3994063
  Ze zit ook op twitter, mocht je zin hebben in een verzetje

  Hier nu ook 2 volwassenen, 2 pubers en een lagere school kind fulltime thuis. En geen grote tuin of zo iets. We gaan dus elke dag maar wandelen. Er is nog niemand in elkaar geslagen tot nu toe, dus dat valt mee.

  1. Saralien zegt

   Heerlijk stuk!!!

   Niemand in elkaar geslagen, haha

 7. Rietepietz zegt

  Het moet natuurlijk even wennen maar zal best goed komen.

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet getoond op de site

Dank je wel!