Follow:

Hoe style ik mijn trap?

Harnas ridder trapgat

Op zoek naar heel iets anders stuitte ik op de volgende foto: de ridder! Tijd voor een blog over onze trap en de ruimte er om heen.

Trappen op Pinterest

Ik neus regelmatig op Pinterest op zoek naar leuke interieurs en stylingtips. Onder meer voor de trap, want die is wel weer eens aan een nieuwe bekleding en verfje toe. Helaas blijken de trappen die ik echt prachtig vind dan altijd net in een wat groter en luxer huis te staan dan dat wij bezitten. Een flinke vestibule, een open wenteltrap van beton en glas, strak en modern design…

moderne trap

Afbeelding Pinterest – helaas niet mijn eigen trap

 

(Voor de liefhebbers: bekijk mijn Pinterest account om te zien wat ik zoal mooi vind 🙂 )

Onze trap

Ridder in het trapgat

De beschuit met muisjes was nét op, toen het pakje werd bezocht. Dat wil zeggen, het pak. Een hele grote kist, eigenlijk, met kreunende pakjesman eronder. Helemaal vanuit Portugal, een heus harnas. Speciaal besteld om die kale, lege plek boven de trap op te vullen.  (Waarom een harnas? Eh, tja. We zochten voor iets dat veel hoger dan breed was. En op die fijne rondreis door Portugese steden en dorpjes waren we veel oude antieke harnassen zomaar in winkeltjes tegengekomen, wat wel een bijzondere sfeer gaf, vonden we.)

Mijn man, die weinig talent heeft voor geduldig afwachten, stond dus al snel hard vloekend met een nog veel meer herrie makende klopboormachine op een wankel trapje in het trapgat een plateautje te timmeren. Vlak naast de kamer waar ik mijn eerstgeborene heel voorzichtig in zijn bedje legde en heel zachtjes welterusten fluisterde, op mijn tenen naar buiten liep. In de hoop zelf nog wat slaap te kunnen inhalen. De kersverse vader had echter andere prioriteiten en verlangde van de pasbevallen vrouw vol kraamtranen en gierende hormonen een helpend handje met het vasthouden en aangeven van de klus spullen. Als de baby toch in bed lag…

Harnas ridder trapgat

Onze trouwe ridder in het trapgat – Portugees harnas

Gelukkig bleek oudste een kind dat (áls ie sliep) goed kon slapen en niet snel wakker werd van geluid. En heeft de buurman geholpen om “de ridder” op zijn plek te tillen. Ook al was het harnas leeg en zat er geen échte vent in, het bleek toch een stuk meer te wegen dan wij samen tillen konden.

Van ridder naar raket

Ridder heeft jarenlang in ons trapgat de wacht gehouden. Tot het moment dat we besloten een nieuwe verdieping nodig te hebben op ons huis, er moest nog een trap in het trapgat en de ridder moest plaatsmaken. Ik had hem graag buiten op de stoep gezet, vlak voor de tuin, maar ik betwijfel of hij dat in ons klimaat lang had volgehouden. We hebben hem uiteindelijk verkocht.

Kuifjeraket - raket naar de maan

Kuifje raket – raket naar de maan

En nu? De muren naast trap 1 zijn leeg, kaal, in een saaie kleur geverfd. In de lege ruimte boven trap 2 daarentegen heeft mijn man zich opnieuw uitgeleefd. Man was al kuifje-fanaat toen ik hem leerde kennen. Niet alleen is “Kuifje op de Maan” een van zijn favorieten, ook is de kuifjeraket zelf natuurlijk een prachtig object. Te koop in allerlei kunstwinkels, maar deze door de man zelf ontworpen en gemaakt met de 3d-printer.

Traptreden en bekleden

Los van de styling er naast en erboven is de bekleding van de treden zelf bij ons ook nog een puntje. We kozen jaren geleden voor de trap die het meest in het zicht staat een klassieke loper, maar inmiddels is die wel wat aan het slijten.

traploper

Trap met traploper

Op de andere trap hebben we ons er redelijk goedkoop vanaf gemaakt met verf en van die zelf te plakken halve maantjes tegen het uitglijden en de koude voeten. Inmiddels zijn er al heel wat halve maantjes gesneuveld onder de kattennagels.

Maar eerst mag die andere trap dus. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik weer een soort loper wil, zachte dikke vloerbedekking of een harde trapbekleding (alleen verf of met afdekplaat) . Voor alles kan ik wel wat voor- en nadelen vinden. Het heeft geen haast.

Ik begin denk ik maar eens met het verven van de muren in een wat minder saaie kleur, of ga er op de een of andere manier een fotomuurtje van maken. Ook daar maar eens wat inspiratie voor opdoen.

Share on
Previous Post Next Post

Lees ook