Varkentjes in de modder taart

Deze geweldige taart heeft onze dochter zelf gebakken toen ze een jaar of 11 was. Ziet er natuurlijk wel heel schattig uit met die varkentjes in het modderbad. Niet alleen ontzettend leuk om te maken maar ook een hemelse verwennerij voor chocoholics.

Hierbij het recept.

Hoe maak je deze Varkentjes in de modder taart?

Bereidingstijd ongeveer 45 minuten. De taart hoeft niet in de oven, wel een uurtje in de koelkast om de chocola te laten afkoelen.

Wat heb je nodig

  • een paar pakjes kitkat
  • reep van 200 gram melkchocola
  • 250 ml slagroom
  • vulling (jam bijvoorbeeld, ofroom)
  • 250 gram lichtroze fondant (of marsepein)
  • grote cake of biscuit (kant en klaar of zelfgemaakt)

Werkwijze

  1. Rol de fondant uit een plak en kneed er de onderdelen van de varkentjes van. Ga uit van bollen en druk er met een mesje oogjes, vorm oortjes etc.
  2. Doe de slagroom in een pannetje en warm zachtjes op. Blijven roeren! Het hoeft niet te koken.
  3. Breek de reep in stukjes en voeg ze toe aan de slagroom. Roer de blokjes er door tot het een gladde massa is.
  4. Laat de chocolade/slagroom massa goed afkoelen tot het stevig is.
  5. Voor de taart zelf heb je de biscuit nodig. Je kunt zelf van biscuit deeg een taart maken, je kunt hem ook kant en klaar in de winkel kopen. Wij gebruiken ook vaak kant en klare hotelcake, waarvan we stukken snijden en de taartvorm mee opvullen.
  6. Snijd deze biscuittaart in tweeën en doe er vulling naar keuze tussen om de taart wat luchtiger te maken. Wij hebben aarbeienjam gebruikt, maar je kunt ook room nemen bijvoorbeeld.
  7. Tijd om de buitenkant te versieren! Gebruik een spatel om het dikke chocolademengsel aan de zijkant van de taart te smeren. Draai de taart om de laag er netjes omheen te kunnen leggen.
  8.  Breek de kitkat in reepjes en zet ze tegen de chocoladelaag aan de zijkant om het “hekje” van het modderbad te maken.
  9. Giet het restje van het chocomengsel op de taart voor een “modderige” bovenkant.
  10. De varkentjes die je eerder geboetseerd hebt van de fondant mogen er nu worden ingedrukt.
  11. Zet de taart in de koelkast om de chocola hard te laten worden.

Eet smakelijk!

5 reacties
  1. Jeanette zegt

    Hier heeft dochter P dat jaren geleden ook ooit eens gemaakt voor haar verjaardag.
    Lekker, maar super machtig! Ik moet er ook nog ergens een foto van hebben.

    1. Nicky zegt

      Hij is hartstikke mooi! Ik heb ‘m ook ooit gemaakt in mijn taarten-bak-dagen. Ik houd niet van chocolade dus ik vind ‘m niet lekker. Maar hij was wel heel leuk om te maken.

  2. Naomi zegt

    Deze taart is echt zó lekker! Ik kreeg ‘m ooit ergens. Je hoeft er geen groot stuk van, wat ook weer een voordeel kan zijn;).

  3. nicole zegt

    Hij is werkelijk prachtig! En wat leuk met die roze varkentjes erin : )

  4. Rietepietz zegt

    Nog een heel karwei zeg, knap dat een 11 jarige dat kan maken. Ik waag me er niet aan, best wel veel werk hoor.

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet getoond op de site

Dank je wel!