Wat moet ik zonder mijn wasdroger

Met een gezin van vijf wordt er veel gewassen in huize Saralien. Met name de dames zijn goed in het vaak wisselen van kleding, en hé, dan doe je zo’n half dagje gedragen kleding niet zomaar terug in de kast, toch? Op zich geen probleem, ik heb geen hekel aan wassen. In tegenstelling tot mijn oma die nog liep te slepen met tobbes met warm water en hard moest poetsen en boenen op de vlekken, gooi ik het gewoon in de wasmachine die het vervolgens na een uurtje of zo schoon weer uitspuugt. Zo’n 10 keer per week zeker.

Daarbij heb ik ook een droger. Wat een genot was dat, toen het ding 20 jaar geleden in mijn leven kwam. Daarvoor hing ik de natte was altijd ergens in ons huisje drie hoog achter op een leeg plekje van de overloop, of ’s zomers aan het balkon. Om het na een uurtje weer snel binnen te halen als het ging regenen. Het duurde altijd wel even voor het droog was, en dan moest ik alle kreukels er nog uit strijken ook. En ook met liters wasverzachter werd het niet zo zacht als nu met mijn droger.

Het nadeel van een droger is dat niet alles er in kan. Zo nu en dan heb ik een huilende man (lamswollen trui gekrompen) of een huilende dochter (zo’n heel fijn delicaat minuscuul shirtje blijkt net nog wat minusculer geworden, al kan dat ook de schuld van de wasmachine zijn). Maar over het algemeen gaat het goed, ik doe er echt bijna alles in.

Vorige week kreeg opeens mijn wasdroger kuren. Ook na het ontstoppen van alle mogelijke afvoeren waar pluizen in gaan zitten, het uit elkaar halen van het apparaat door mijn echtgenoot en het resetten van de foutmelding bleef hij wel irritant brommen en piepen maar niet warmen. Na een paar dagen met overal in het huis natte spijkerbroeken en dekbedovertrekken en open ruggetjes vanwege de harde handdoeken waren we het toch wel weer zat. En Dit is onze nieuwe wasdroger:

Hij had goede recensies, de droger die we hadden kwam er een stuk beroerder van af (eh ja, hij gaat snel kapot ja, dat hadden wij nu inmiddels ook in de gaten).

Wij kozen dit keer weer voor een luchtafvoerdroger, want a. we hebben een speciale afvoer naar buiten in het hok waar wasmachine en droger staan dus een condensdroger is dan niet nodig en b. zo’n warmtepompdroger is wel energiezuinig maar duur in aanschaf en als ik de recensies moet geloven ook nogal kwetsbaar.

We hebben in 20 jaar nu 2 drogers versleten, ik hoop dat deze droger er minstens 10 jaar blijft staan.

1 reactie
  1. Nicole Orriëns zegt

    Ik ben ook altijd blij met mijn wasdroger, zeker nu het buiten vaak weer minder goed weer is en de was dus niet buiten kan hangen.

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet getoond op de site

Dank je wel!