Follow:

We missen er eentje – een soort van vakantie

Normaal zijn we met zijn vijven thuis, maar soms is er eentje niet. Voor een avondje, een nachtje soms of heel soms een paar dagen. En dan is het een beetje traditie geworden, de achterblijvers doen dan een klein beetje wat anders minder goed kan. Is dochter er niet dan kunnen we stamppot eten, is papa niet thuis dan koken we soms helemaal niet en houden het bij een broodje kroket of tosti. Nu is de jongste een hele week op kamp, en dat biedt toch ook wel perspectieven….

Vooropgesteld, we zijn dol op hem, en vinden het heerlijk om af en toe een berichtje te krijgen dat hij zich prima vermaakt daar aan de andere kant van Nederland. Hij doet dingen die hij thuis niet doet, petje af voor de organisatie daar. (Ik zelf ben al blij als ik de spelcomputer aan weet te sluiten met deze temperaturen in huis, veel actiever ga ik niet met hem worden, maar zij gelukkig wel.)

Dus eh, lekker, de jongste even door een ander laten vermaken. En dat biedt ook weer kansen voor de rest, zoals ik al zei.

Zo hebben we geen oppas nodig, dus gaan we ‘s avonds samen uit eten en laten de pubers gewoon alleen thuis met hun favoriete pizza. Op een andere avond nemen we de pubers mee naar de bios (lang leve het Pathe unlimited abonnement, waar ik nog wel een keer een post over ga schrijven). We eten héél veel pasta. En sla. Jongste lust het niet, en bovendien kookt het zo lekker snel en makkelijk met dit hete weer. Daarbij kan ik ‘s ochtends gewoon mijn eigen gang gaan, zonder dat ik me met hem hoef bezig te houden. Zodat ik in theorie soms uit zou kunnen slapen maar meestal gewoon  heerlijk vroeg – vroeger dan anders – op het werk verschijn.

“Wat is het heerlijk stil zonder hem”, viel ook de oudste twee op. De pubers kunnen veel herrie maken en veel ruimte innemen, zeker als er vriendjes bijkomen, maar zijn ook gewoon úren weg, of op hun kamer. Zeker in de ochtend is het berestil hier in huis. “Straks zit ook je jongste de hele dag met een paar andere pubers op een strandje, en ben je gewoon alleen thuis”, schetst man me een mogelijk toekomstbeeld.

Dáár moet ik ook wel weer even bij slikken. Ik ben toch blij dat hij morgen weer thuiskomt.

Share on
Previous Post Next Post

Lees ook