Een wereldkaart aan de wand

De jongste heeft van die periodes dat hij helemaal enthousiast wordt over een bepaald onderwerp, en daar wil hij dan ook álles over weten. Na een paar maanden “heelal” is hij nu weer even terug ingezoomd en zit hij in de fase dat hij het machtig interessant vindt om de verschillende landen en gebieden op de wereld te ontdekken. Hij heeft een wereldbol en een kinderatlas met interessante feiten en bestudeert deze  grondig. Wij spelen tegenwoordig in de verloren minuutjes niet meer het raadspelletje “wie ben ik” maar “welk land is het”. Waarbij ik soms pijnlijk met mijn neus op de feiten wordt gedrukt: mijn topografische kennis laat hier en daar wat te wensen over… Maar interessant is het wel!

Wereldkaart: hier staan gelukkig wel wat namen bij…

Interieurtrend

Toen we een aanbod kregen om een decoratieve wereldkaart uit te zoeken voor in ons huis, grepen we dat natuurlijk met beide handen aan. En niet alleen omdat zoon het zo interessant vindt: een wereldkaart aan de muur is een van de nieuwe interieurtrends. En daar houden wij als ouders ook wel van.

Verfspatten

Wereldkaarten zijn er in alle soorten en maten, voor elke smaak en elk interieur is er wel iets te vinden. Traditioneler of wat meer trendy. Van een vrolijke versie met kleurige dieren voor op de kinderkamer tot een ouderwetse landkaart in perkamentkleur voor in de studeerkamer van je vader tot trendy wereldkaarten in bijvoorbeeld de stijl van Mondriaan. 

Deze doorsnede is voor de ontdekkingsreiziger.

De kaarten worden geleverd op allerlei materialen. Denk aan canvas en posterpapier of kies rustiek hout voor een landelijke uitstraling. Een foto op plexiglas staat prima in een wat moderner interieur en een aluminium achtergrond geeft een industriële look. Er is enorm veel keuze, maar zoeken in deze online shop is eenvoudig, alles staat netjes gecategoriseerd. Historische wereldkaart op gekleurd papier ingelijst

 

Stof zwart vintage wereldkaart (foto: wereldkaarten.nl)
Stof zwart vintage wereldkaart

 

Onze keuze

Onze voorkeur ging uit naar iets vrolijks en kleurigs, iets moderns, zonder tekst er op. Ik vond de kaart met de vlinders lief, mijn man neigde naar de wat strakkere met zwart en wit. Maar gelukkig was er, zoals altijd eigenlijk, ook een flinke overlap in wat we allebei mooi vinden. We hebben getwijfeld tussen de verfspatten en de ecoline, het is de laatste geworden. Geprint op dun plexiglas. Zo zonder lijst geeft het een strakke uitstraling én is niet te zwaar om op te hangen. Wij zijn er superblij mee!

Onze keuze, opgehangen aan de muur in de keuken

 

Houd jij van wereldkaarten en welke stijl zou jij kiezen?

(Blog in samenwerking met wereldkaarten.nl)

5 reacties
 1. Sandra zegt

  De kaart vind ik mooi, maar ik zou zelf niet gauw een wereldkaart print op de muur willeb hebben.

 2. Mrs. T. zegt

  Mooi! Al vond ik de verfspatten ook erg leuk. Jongste heeft ook een wereldkaart op haar kamer hangen.

 3. Rietepietz zegt

  Ik ben topografisch een onderontwikkeld gebied ., en daar word ik liever niet dagelijks aan herinnerd door een wereldkaart aan de muur. Maar “áls” dan zou het natuurlijk iets met de namen erbij moeten worden.

 4. Anke zegt

  Echt heel leuk, die kaart!!

  Ik leerde topografie door Risk te spelen 😬

  1. Saralien zegt

   🙂 Dat werkt vaak beter dan met een saai lijstje van school!

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet getoond op de site

Dank je wel!